Achter de schermen bij het Floorify designteam

Het Floorify ontwerpteam gaat ver in de zoektocht naar de perfecte structuren, kleuren en prints.

Enkel zo slagen zij erin de werkelijkheid zo natuurgetrouw te benaderen. Voor hun planken met houtlook, vertrekken ze van eigen houten planken die ze schuren, borstelen of zelfs roken, tot ze het perfecte voorbeeld hebben voor hun klikvinyl. Want net daarin maken ze het verschil, hun producten zijn nauwelijks van echt te onderscheiden.

Voor een van de nieuwste producten in hun collectie, de terrazzo, hanteerden ze dezelfde standaard.

Het designteam bezocht ze de marmergroeves in de stad Terrazzo in Italië. Daar zochten ze de mooiste Terrazzo tegels als inspiratie voor hun eigen varianten Terrazzo en Verona.

Eigen ontwikkeling

Voor de Floorify planken en tegels op de markt komen gaat er een heel proces aan vooraf.

De geselecteerde prints worden ingescand en digitaal bewerkt tot ze er perfect uitzien. Floorify werkt met een eigen drukker die aan hun hoge eisen voldoet. Alles gebeurt in eigen ontwikkeling, de kleuren, cilinders en folie zijn het eigendom van Floorify, waardoor zij unieke ontwerpen kunnen garanderen.

Als afwerking worden de planken of tegels gelakt met hun typische innovatieve lak die zorgt voor de matte look en tegelijk een vuilafstotende bescherming geeft.

Het resultaat mag er zijn - twee prachtige terrazzovarianten, de meer uitgesproken Terrazzo en een subtielere VeronaVerona staat voor de terrazzolook in een zacht kleurenpalet waar poederroze in voorkomt en die perfect past binnen de nudes & naturals interieurstijl die rust en harmonie uitstraalt. De originele, kleurrijke Terrazzo past dan weer perfect binnen een trendy en kleurrijke interieurstijl met een knipoog naar de jaren zeventig.

Praktische info

Floorify wordt verdeeld via zorgvuldig geselecteerde zelfstandige speciaalzaken, zowel in hout als verf. Prijzen vanaf 34.95 €/m² (21% BTW inclusief ) voor de korte en 39,95 voor de lange, brede planken en tegels. Er zijn 24 houtvarianten (van scandinavisch tot rustiek), 3 types grote betontegels en 2 type Terrazzotegels.

 Over Floorify

Floorify is op en top Belgisch design. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Pieter Buyck en Marie Callens, die samen meer dan 25 jaar ervaring in de vloerensector delen. Het duo verdiende hun pluimen bij een vloerenmultinational, maar zag en vond een gat in de markt dat ze sindsdien succesvol weten te vullen. Na een zoektocht van bijna twaalf maanden en een uitgebreid testtraject lanceerde Floorify eind 2016 de eerste collectie. Qua opbouw lijkt het een klassieke klikvinylvloer van 4,5 millimeter dik en een slijtlaag van 0,55 millimeter. Maar het geheim zit in de unieke geluidsabsorberende en watervaste rigide kern. Mooier, makkelijker en steviger. Deze drie woorden zijn de essentie van Floorify.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten