Tournée Minerale in je badkamerkast

Waarom alcohol mijden in je gezichtsverzorging ook zinvol is.

Tournée Minerale kent jaar na jaar een groot succes. Er is steeds meer wetenschappelijke info rond de schadelijke gevolgen van het gebruik van alcohol op je gezondheid. We denken in de eerste plaats aan het drinken van alcohol, maar ook veel cosmetica en verzorgingsproducten bevatten alcohol. Het wordt onder meer gebruikt om stoffen in op te lossen en producten een langere houdbaarheid te geven. Ook deze vorm van alcohol is schadelijk voor je huid.

Ellen Vandamme verdiept zich al jaren in natuurlijke cosmetica en verzorging. Ze richtte een aantal jaar geleden een online en vorig jaar een offline shop op met natuurlijke verzorgings- en lifestyleproducten: The Soul Store. Met haar populaire NO-list hekelt ze de aanwezigheid van bepaalde schadelijke producten in verzorgingslijnen van bekende en minder bekende verzorgingslijnen. In The Soul Store vind je voor elk van die producten een veilig alternatief, zo ook voor producten met schadelijke (harde) alcohol.

Alcohol denat wordt vaak gebruikt in reguliere niet-gecertificeerde huidverzorgingsproducten cosmetica. Deze alcohol stript je huid van de gezonde lipiden die je huid beschermen en gehydrateerd houden. Als de huidbarrière verstoord is, is je huid vatbaarder voor allergenen, bacteriën en virussen. En dat is net wat je niet wil, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne. Check dus zeker de ingrediëntenlijst en probeer deze stoffen te mijden: Ethanol, Ethyl Alcohol, Alcohol Denat, SD Alcohol Isopropyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Methanol.

Ellen Vandamme, The Soul Store

Welke alcohol kan wel?

Eenvoudig: vette en plantaardige alcohol. Dit soort alcohol trekt net vocht aan en is voor alle huidtypes een zeer voedende variant. Deze alcoholsoorten hoef je dus alvast niet te mijden: Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Isostearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Behenyl Alcohol.

Break Free Routine van Adaptology

Ook voor het populaire 123 stappenplan van Clinique, heeft Ellen een veilige vervanger zonder schadelijke alcohol, agressieve schuimmiddelen(SLES) of goedkope minerale oliën : de Break Free Routine van Adaptology.

1. De Break Free Cleanser heeft als hoofdbestanddeel (naast water) Niacinamide: het verhoogt de productie van ceramiden, de lipiden die de beschermende barrière van de huid vormen. Daarnaast bevat de reiniger o.a. ook Bakuchiol dat onzuiverheden helpt verminderen en natuurlijk Salicylzuur om je huid zachtjes te exfoliëren.

2. De Break Free Toner is 100% natuurlijk en exfoliëert je huid op milde wijze met salicylzuur afkomstig uit wilgenschors. De antibacteriële eigenschappen zijn klinisch bewezen en het product stimuleert de celvernieuwing.

3. De Break Free Moisturizer bevat geen goedkope minerale oliën op basis van aardolie, maar wel hyaluronzuur voor effectieve hydratatie en alpenwilgkruid om de talgproductie van je huid opnieuw in balans te brengen. Daarnaast beschermt deze moisturizer je huid tegen vervuiling, UV en blauw licht.

Het merk Adaptology werkt met adaptogenen. Dit zijn planten die groeien in de meest extreme omgevingen zoals woestijnen, oceanen, regenwouden, het arcticulaire en hooggelegen gebieden. Elk adaptogeen heeft zich gedurende miljoenen, soms zelfs miljarden jaren aangepast aan zijn natuurlijke omgeving, waardoor het verbazingwekkende eigenschappen heeft die op de huid kunnen worden gebruikt. De adaptogenen versterken de veerkracht van je huid door de huidcellen te beschermen tegen de irriterende stoffen en milieustress die je huid dagelijks beïnvloeden.

Over The Soul Store

Thesoulstore.be biedt een selectie merken die Ellen na jaren research selecteerde op basis van hun ingrediënten, verpakking en verhaal. Naast huidverzorging vind je er ook tandenborstels, schoonmaakproducten, geurkaarsen etc. The Soul Store startte als een online webshop met daaraan gekoppeld een inspirerend social mediakanaal waar Ellen haar tips en nuttige info deelt met haar volgers. Ellen is intussen een echte expert op het vlak van natuurlijke cosmetica. Met succes opende ze vorig jaar een fysieke winkel in Oostkamp bij Brugge.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten