De veelzijdige juwelen van Danielle Vroemen

Pure wiskunde, vertaald in edgy, minimalistische juwelen. Dat is Danielle Vroemen Jewellery, een veelzijdig label met een consistente stijl.

De jonge Nederlandse designer drukt een heel duidelijke hedendaagse stempel op haar collecties. Danielle vindt haar inspiratie in geometrie en futurisme en komt zo tot tijdloze items met een materialenmix van zilver en een vleugje 3D-print. De juwelen worden handgemaakt in haar eigen studio in Nederland (behalve de 3D-print dan).

Jong, aanstormend talent om in de gaten te houden!

COLLECTIES

GEOM

‘Platonic solids’ als inspiratie. De eerste collectie met zilveren juwelen GEOM, bestaat uit geometrische juwelen gebaseerd op de regelmatige veelvlakken van Plato.

GEOM Gold is de vergulde variant. Het zijn 3D-geprinte juwelen, verguld en gebaseerd op een regelmatig twintigvlak. Niet toevallig het favoriete geometrische figuur van Danielle. Opvallend en tegelijk tijdloos!

Prijzen tussen 30 en 300 euro

GABARIT

Geometrisch met een vleugje ‘je ne sais quoi’. Met één sjabloon (GABARIT betekent sjabloon in het Frans) vormde Danielle verschillende vormen en maten die samen nog steeds een geheel vormen. Geometrie als basis, maar met een speels accent.

Prijzen tussen 65 en 165 euro

DMNT

DMNT is een collectie waarin de moderne vertaling van de diamantvorm volledig tot z’n recht komt. Eenvoudig fijne, maar charmante hangertjes en oorbellen zijn de rode draad doorheen deze collectie. Varianten met geoxideerd zilver, koper of zwart geoxideerd zilver zijn ook mogelijk.

Prijs tussen 55 en 65 euro

ALPHABET

Deze nieuwste minicollectie speelt met letters en past bovendien volledig binnen de heersende trend van gepersonaliseerde juwelen. De letters zijn verkrijgbaar in zilver of goud met bijhorende fijne ketting. Mix naar hartelust met langere kettingen voor een trendy laagjeslook. Must Have!

 Prijs 65 euro (incl. hanger)

Over Danielle Vroemen

Danielle Vroemen richtte haar eigen geometrische juwelenlijn op in 2010, nadat ze afstudeerde aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Ze tastte de grenzen af van haar artistieke brutaliteit, zocht haar weg en creëerde zo een persoonlijke stijl. Geometrische figuren, grafische lijnen en architecturale beeldspraak vormen de inspiratie voor haar juwelen. Hieruit vloeien tijdloze, minimalistische items voort, die eveneens hot en happening zijn in het modelandschap.

Meer info en verkooppunten: www.daniellevroemen.com

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten