Nieuw en Belgisch: IDFX clothing

Tijdloze streetcouture met een speelse twist

IDFX is een nieuw kleding-en accessoirelabel van Belgisch/Nederlands designerduo Ellen Vertonghen en Floor van de Ven. Het label brengt speelse streetwear met een uniseks stempel. Hun eerste collectie, 'Play today create tomorrow' speelt met verschillende prints en texturen. Denk katoen en mesh, geknoopte wolaccenten en borduringen. Alle stuks worden handgemaakt en dat in een beperkte oplage.

Het vertrekpunt van de collectie is absolute vrijheid. De stukken zijn zo ontworpen dat ze op verschillende manieren kunnen gecombineerd worden. Uniek is ook dat de collectie gender of seizoen overstijgt. En het vleugje humor, dat uit zich in de speelse accenten, die contrasteren met de overwegend strakke contouren.

Wij vinden diversiteit erg belangrijk. Met deze collectie willen we individuen de kans geven hun persoonlijkheid te uiten. Tegelijk tasten we de grenzen van de neutraliteit af en overstijgen we de klassieke man/vrouw of winter/zomercollecties.

Ellen Vertonghen en Floor van de Ven - designers IDFX

De collectie houdt zich niet aan de klassieke timings, maar wordt wel op regelmatige tijdstippen aangevuld met nieuwe stuks. Alle stuks zijn verkrijgbaar in wit, geel, poederroze en zwart.

Verkrijgbaar via de webshop vanaf september.

Prijzen variëren tussen 90 en 320 euro.

Op vrijdag 2 september wordt de collectie geshowd op Antwerp Fashion Festival.

Ellen Vertonghen (BE) en Floor van de Ven (NL) zijn in 2015 afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas. Het duo werkt erg complementair. Waar Floor uitblinkt in het technisch tekenen van ontwerpen, houdt Ellen zich bezig met het handwerk en het uitdenken van nieuwe structuren.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten