One to watch: Sébastien Vandekerckhove Jewellery

Hij werkte al eerder samen met Veronique Branquinho aan de realisatie van de koperen armbanden voor haar Spring/Summer 2013 collectie. Toch slaagde deze jonge Gentse ontwerper erin nog enkele jaren onder de radar te blijven. Meet upcoming & talented juwelenontwerper Sébastien Vandekerckhove.

Sébastien genoot een opleiding als modeontwerper aan het Gentse KASK. Na zijn studies specialiseerde hij zich in het edelsmeden, waar zijn ware passie ligt. In 2015 kwam zijn eerste commerciële collectie uit, Ceres. Die wordt vooral gekenmerkt door architecturale invloeden.

In 2016 gaat hij een stapje verder en gooit hij hoge ogen met de rock & roll collectie 'Limited'. De naam zegt het zelf, deze stuks zijn exclusieve collector's items.

Ik hou van het tijdloze van juwelen, ze zijn niet onderhevig aan seizoenen en kunnen de aandacht trekken zonder ze op te eisen. Doordat elk stuk handgemaakt is, is geen enkel stuk perfect, wat ik net interessant vind.

Sébastien Vandekerckhove (pic by lukaorluca)

Alle stuks worden handgemaakt in zijn atelier in Gent. Sébastien werkt voornamelijk met zilver en koper. Prijzen tussen 150 en 350 euro.

De juwelen zijn voorlopig enkel te koop bij Touché in Gent, en via mail naar info@sebastienvandekerckhove.com.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten