Cubit: Modulaire sofa’s op maat van uw interieur èn zitbehoefte

Vijf tips voor de perfecte sofa

Groot of klein? Felgekleurd of minimalistisch? Modulaire meubels zijn zo veelzijdig dat kiezen moeilijk wordt. Ze zijn aanpasbaar aan elke ruimte en nodigen uit tot eindeloos variëren, een nieuwe configuratie zorgt meteen voor een nieuw interieur. Maar waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de juiste sofa? De professionele ontwerpers van Cubit geven je vijf tips.

1. Kies de vorm in functie van het doel: warvoor ga je je bank gebruiken? Voor een sofa die voornamelijk bedoeld is als zitgelegenheid voor gasten, is een diepte van 80 centimeter genoeg. Een sofa waarop men ook wel eens wil liggen, moet dan weer minstens 100 centimeter diep zijn.

2. Kleine ruimte, kleine sofa - grote ruimte, grote sofa: of een sofa goed past, hangt altijd af van de grootte van de ruimte. In kleine, smalle ruimtes of onder een schuin dak komen fauteuils of kleinere sofa's met een lage leuning beter tot hun recht. Grote ruimtes daarentegen zijn geschikt voor grote meubels en zijn ook geschikt voor grote, uitgebreide configuraties met sofa's.

3. Houd rekening met de bestaande kleuren in de ruimte: bij de kleurkeuze is het belangrijk te letten op de andere kleuren in de ruimte en het meubel daar aan aan te passen. In principe geldt: kleine sofa's of losse fauteuils komen het beste uit in felle kleuren. Uitgebreide configuraties met sofa's zijn op zich al indrukwekkend en moeten een ingetogen kleurstelling hebben. Wie toch van kleur houdt, kan met kleurrijke kussens of krukjes voor accenten zorgen.  

4. Hoe donkerder de stof, hoe delicater: hoewel het moeilijk te geloven is, is een zwarte sofa gevoeliger voor vlekken dan een witte. Hoe donkerder de stof, hoe duidelijker de vlekken, haren en pluizen zichtbaar zijn. Wie zekerheid wil, kiest een gevarieerde stof. De kleur van dergelijke stoffen verandert afhankelijk van de lichtinval en vlekken vallen nauwelijks op.

5. Houd rekening met de persoonlijke zitbehoefte: voor de perfecte sofa spelen ook persoonlijke aspecten zoals lichaamslengte of leeftijd een rol. Want voor lange en ook oudere mensen biedt een hogere zitting meer comfort. Maar let op: een hogere zitting betekent ook dat de leuning hoger wordt en de sofa dus groter wordt.

Het modulaire sofasysteem van Cubit is leverbaar in vijf basisvormen, met meer dan 300 afmetingen en bijna 100 verschillende stoffen: voor persoonlijke, flexibele fauteuils en sofa's die in elke ruimte passen. Gewoon zelf online ontwerpen, bestellen en zonder gereedschappen monteren.

Meer informatie op www.cubit-shop.com

Mymito GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt het merk Cubit® via internet in Europa. Het betreft modulaire meubelsystemen van hoge kwaliteit met een puristisch design die op zorgvuldige wijze worden geproduceerd. In 2006 hebben Minou Farkhondeh (binnenhuisarchitecte) en Thomas Reichel (ondernemer) de onderneming opgericht.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten