Carll Cneut pakt uit met unieke reeks potloodtekeningen

Gelauwerd illustrator CARLL CNEUT introduceert voor de eerste keer een reeks unieke potloodtekeningen in samenwerking met online galerij LECHAPERON. Elke schets is een blik achter de schermen van de creatie van een personage en laat je kennismaken met verschillende karakters in hun meest pure vorm. Ontdek gedurende één jaar lang, elke maand een stukje Carll Cneut : gestript, uniek en betaalbaar.

Sprezzatura, aka ‘geoefende nonchalance’

Het gemak waarmee illustrator Carll Cneut de mooiste tekeningen tevoorschijn tovert, doet vermoeden dat deze kunstwerken moeiteloos worden gecreëerd. Maar zelfs na meer dan 20 jaar expertise, gaat aan elk boekpersonage een karakterstudie vooraf met veel oefenen en schetsen. Die karakterstudies liggen aan de basis van de twaalfdelige reeks potloodtekeningen.

Een personage is er niet van de ene op de andere dag. Ik moet het beeld in de vingers krijgen. Na heel veel tekenen en proberen, staat er plots een individu met bepaalde eigenschappen en gedragingen. In deze vorm is zo’n personage nog heel puur. Via de potloodtekeningen kijken mensen als het ware over mijn schouder mee naar het maakproces.”

Carll Cneut

Uniek en betaalbaar

Gedurende de komende 12 maanden, introduceert Carll Cneut elke 15e van de maand een nieuwe potloodtekening via de online galerij LECHAPERON. Wil je graag een uniek stukje Carll Cneut om in te kaderen? Wees er dan snel bij, want van iedere potloodtekening is er slechts één exemplaar beschikbaar.

Samenwerking Carll Cneut & LECHAPERON

Eind 2015 bracht het online initiatief LECHAPERON de eerste reproductie van een origineel werk van Carll Cneut (‘de blauwe vogel’) in limited edition op de markt. Vanaf juni wordt de samenwerking tussen beide verdergezet aan de hand van een tweede reproductie (Heksenfee) en de twaalfdelige reeks potloodtekeningen.

Over LECHAPERON

Bij LECHAPERON staan maker, kwalitatieve producten en bij voorkeur ook het maakproces steeds centraal. Ook betaalbaarheid is hierbij een belangrijk gegeven. Het beschikbaar maken van de reeks potloodtekeningen en de tweede reproductie was dan ook een evidente keuze.

Bij LECHAPERON staan de maker en het product naast elkaar en vind ik het belangrijk om in te zoomen op het maakproces. Alleen dan (h)erken je pas de echte waarde van een product. De reeks potloodtekeningen van Carll zijn hier een duidelijk voorbeeld van. Het toont aan dat een product er niet zomaar komt, ook al doet het huidige snelle systeem ons dat soms wel geloven.”

Vicky Janssen

Alle twaalf potloodtekeningen en de reprint van Heksenfee zullen vanaf 15 juni exclusief verkrijgbaar zijn via  www.LECHAPERONunlimited.com.

Prijscategorie

Potloodtekeningen : van 250 euro tot 500 euro

Reprint Heksenfee : 165 euro

Noot voor de redactie

Carll Cneut is beschikbaar voor interviews - neem hiervoor contact op via ruth@burococo.be.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten