Limited en exclusief: de geborduurde leren jassen door Sebastien Vandekerckhove

Dat hij juwelen kan maken, dat weten we. Maar het talent van Sebastien Vandekerckhove reikt nog zoveel verder. Met een limited editie leren jassen wil de Gentse juweelontwerper tonen hoe hij een used kledingsstuk een tweede leven geeft.

Sebastien Vandekerckhove is een multitalent. Na zijn studies mode volgde hij een opleiding edelsmeden in Mechelen. Voor zijn eindwerk in 2015 maakte hij allerlei toepassingen met juwelen, waaronder een leren jas met borduren en zilveren en koperen appliques.

De voorbije twee jaar lanceerde hij twee succesvolle juwelencollecties, maar het idee bleef spelen om nog iets met die jassen te doen. Hij verzamelde leren jassen in tweedehandswinkels, tekende ontwerpen en ging ermee aan de slag. Het resultaat is een very limited collectie, van elke jas bestaat 1 stuk, maar ze kunnen ook op vraag worden besteld.

Collab

De tekeningen en juwelenappliques met koper en zilver zijn van de hand van Sebastien, voor het fijne borduurwerk werkte hij samen met borduurster Kenny Damian. Aan elke jas ging zo'n 20 uur handwerk vooraf.

Info

Prijzen variëren per ontwerp, net als de modellen (zowel unisex als man/vrouw). De jassen kunnen besteld worden via sebastien_vandekerckhove@hotmail.com )

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten