Maak kennis met de ontwerpers van de toekomst tijdens de Week van het Ontwerpen

Van 18 tot 22 oktober vindt in de Budafabriek in Kortrijk de Week van het Ontwerpen plaats. De Week van het Ontwerpen zet sinds 2004 beloftevolle designers in de kijker. Na 13 jaar is het uitgegroeid tot hét platform voor inspiratie en kennisuitwisseling tussen creatief onderwijs en industrie, rond thema’s als creativiteit en design.

De kern van het event is de expositie ‘We are the next generation’ waarbij de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs worden voorgesteld. Parallel lopen 4 andere exposities rond design en zijn er gratis innovatieve workshops voor kinderen en jongeren.

Exposities:

  1. WE ARE THE NEXT GENERATION - een voorstelling van de ontwerpers van de toekomst en hun creatie
  2. MUSEUM OF FAILURE - een verzameling van interessante gefaalde innovaties uit het Zweedse Museum of Failure (Primeur voor België!!)
  3. DESIGNX50 - een selectie van producten uit het nieuwste boek van Designregio Kortrijk
  4. DESIGNMILES -iconisch design uit 20 jaar inspiratiereizen Howest
  5. CONTREI - transitie x ontwerpen - de ambities van regio Kortrijk aan de hand van installaties, projecties en videomapping

WE ARE THE NEXT GENERATION

Via een open call naar het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs werden scholen gevraagd een selectie te maken van 3 studentenprojecten per opleiding. De projecten komen uit de opleidingen van productdesign, architectuur en multimediaal ontwerp.

Uit de 108 inzendingen werden 40 projecten gekozen die tijdens de Week van het Ontwerpen zullen worden voorgesteld aan het grote publiek.

Jury 'We are the next generation'

Een adviescomité beoordeelde de 108 ingezonden projecten met het oog op het samenstellen van een coherente expositie. Het adviescomité bestond uit Katja Lucas van Dutch Design Week, architect Maarten Vanbelle van Atelier Vens Vanbelle, designjournalist Leen Creve, ondernemer en CEO Miguel Garcia van Liquid Floors, design expert An Michiels, ontwerper Giel Dedeurwaerder en scenograaf Dimitri Vercaemst.

MUSEUM OF FAILURE

Het Museum of failure werd in juni 2017 in Zweden opgericht door Samuel West, een organisatiepsycholoog van opleiding. Met het museum wil West een overzicht geven van grote mislukkingen uit het internationale bedrijfsleven. Het grootste deel van innovatieprojecten strandt, en toch worden enkel successen in de kijker gezet. Terwijl het net de mislukkingen zijn waaruit we veel kunnen leren. De Google glass is een voorbeeld, maar wist je ook dat Colgate ooit lasagne op de markt bracht? En Heinz ketchup in een groene versie?

De tentoonstellingen is niet alleen vermakelijk voor innovatoren, iedereen kan ervan leren.

Ik was het zo moe om steeds te lezen over dezelfde saaie succesverhalen. Het is net in de mislukkingen dat we interessante verhalen vinden waaruit we kunnen leren.

Samuel West

Het Museum in Zweden is intussen gesloten. Wegens overweldigend succes tourt de tentoonstelling de wereld rond. Een unieke kans om deze expo nog eens te bezoeken dus!

DESIGNX50

De expo laat een selectie zien van producten uit het nieuwste boek van Designregio Kortrijk, uitgegeven door Uitgeverij Kannibaal.  Het boek toont de innoverende en creatieve kracht van de regionale bedrijven aan de hand van best practices. Het vormt zo het visitekaartje van deze ondernemende regio.

DESIGNMILES - een overzicht van iconisch design uit 20 jaar inspiratiereizen Howest

CONTREI - transitie x ontwerpen - Intercommunale Leiedal laat je de de kracht van de regio laat beleven aan de hand van installaties, projecties en videomapping, door upcoming artist Alexander Stragier (Limen Visual).

Programma

woe 18 okt

15:00 pers preview + mogelijkheid tot interviewen Samuel West van 'Museum of Failure'

16:00 officiële opening gevolgd door Voka event met talk van Samuel West

do 19 okt

10:00 tot 21:00 Gratis toegang tot de exposities

18:00 Gratis netwerkevent Buda Libre

vrij 20 okt

10:00 tot 18:00 Gratis toegang tot de exposities

18:00 Howest en OVAM night met uitreiking van de OVAM Ecodesign Awards voor studenten

za 21 okt

10:00 tot 21:00 Gratis toegang tot de exposities

10:00 - 17:00 Gratis workshops voor kids en jongeren (6 - 18 jaar)

zo 22 okt

09:30 - 20:00 Gratis toegang

09:30 - Brunch

10:00 - 17:00 Gratis workshops voor kids en jongeren (6 - 18 jaar)

Over Week van het Ontwerpen

Week van het Ontwerpen is een samenwerking van Designregio Kortrijk, Howest, stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur met als doel om de meerwaarde van creatief technische ontwerp-onderwijs als katalysator voor regionale ontwikkeling in de kijker te zetten.

PRAKTISCH

Van 18 tot 22 oktober

Budafabriek

Dam 2

8500 Kortrijk

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten