Nieuwe kleuren voor The Visitor

The Visitor, het intrigerende beeldje van een nieuwsgierig mannetje, is intussen uitgegroeid tot een icoon in de designwereld. Het keramische beeldje is een ontwerp van Belgisch kunstenaar Guido Deleu, in samenwerking met Braziliaanse kunstenares Selma Calheira. The Visitor bestond al in 35 verschillende kleuren, en daar worden nu 3 kleuren aan toegevoegd: beige, dune en verde amazonico.

The Visitor is een ontwerp uit 1996, van Belgisch kunstenaar Guido Deleu. Het stuk werd aanvankelijk in brons gemaakt, maar later geproduceerd in keramiek in de studio 'Cores da Terra' van kunstenares Selma Calheira in Brazilië. De basistechnieken voor het maken van de verschillende kleurpigmenten die de ambachtslui van 'Cores da Terra' gebruiken, zijn heel primitieve methodes van Indiaanse kunstenaars. Er wordt enkel met natuurlijke materialen zoals planten of mineralen uit de omgeving gewerkt.

Sociale insteek

De Belgische kunsthandelaar Gardeco koos het beeld zoveel jaren terug uit de collectie van Guido Deleu, om het te laten produceren door Selma. Selma gaf honderden mensen uit arme buurten de kans om hun talenten te ontwikkelen. Vandaag zijn het professionele keramisten die topkwaliteit leveren. Dit beeldje draagt zo bij aan de werkgelegenheid in één van de armste regio's van Brazilië en creëert kansen voor getalenteerde ambachtslui .

The Visitor is een sympathieke verschijning, een bezoeker die je graag ziet komen. Dit sluit perfect aan op de visie van Selma. Met haar vakmanschap en kunst creëert ze schoonheid voor ons, maar ook welvaart voor de lokale gemeenschap. Ze gebruikt lokaal talent en natuurlijke grondstoffen.

Sonja Crevits - Gardeco

Prijzen en formaten

Met zijn vloeiende, ambachtelijk vervaardigde vormen voelt een afgewerkte Visitor zacht en natuurlijk aan. Bovendien past het beeldje door de vele kleurmogelijkheden in ieder interieur! Kleine kleurschakeringen en oneffenheden geven de Visitor-beeldjes een speelse uitstraling.

The Visitor wordt in verschillende formaten uitgevoerd:

The Visitor - 24 cm hoog  - 87 euro

The visitor Plus - 38 cm hoog - 240 euro

The Visitor Large - 75 cm hoog - 840 euro

Over Guido Deleu

Guido Deleu is geboren in 1932 . Na zijn carrière bij Philips heeft hij zich gestort op zijn passie voor beeldhouwen. Hij volgde een 3 jarige studie aan de Academy of Art in Roeselare. Tijdens een designwedstrijd in 1996 bracht hij The Visitor tot leven.

Over Gardeco

Sonja Crevits en Jan Simaey richtten Gardeco in 1999 op om een breder publiek betaalbare kunstobjecten te kunnen aanbieden. De collecties van Gardeco omvatten handgemaakte voorwerpen van over de hele wereld. Stukken uit de collecties vinden hun weg naar kwalitatieve kanalen zoals museumwinkels (oa. Guggenheim), designzaken, galeries etc. Naast artistieke kwaliteit zijn respect voor mens en milieu doorslaggevende elementen in het samenstellen van het aanbod. Daarin zijn naast Zuid-Amerikaanse realisaties veel bronzen sculpturen van Belgische kunstenaars opgenomen in genummerde en gesigneerde series.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten