Nieuwe designobjecten van stefan schöning: the Mushrooms

Gëinspireerd door de natuur

Voor zijn nieuwste creatie liet ontwerper stefan schöning zich inspireren door de veelzijdigheid van de natuur, meerbepaald door paddenstoelen en hun verschillende kleuren en soorten. Het resultaat zijn 3 eigenzinnige objecten die elk een functie hebben.

De creaties van Antwerpenaar stefan schöning blinken steeds uit door hun discretie, in die mate dat ze soms haast onopgemerkt hun stempel op een ruimte weten te drukken. Bescheidenheid is in zijn ogen dan ook eerder een troef dan een beperking. Zo ook zijn nieuwste creatie 'Mushrooms', drie objecten die elegant passen in elk interieur.

De manier waarop de natuur erin slaagt om van één specie zoveel verschillende varianten te maken is iets dat me enorm fascineert als ontwerper. De vormen zijn zo uiteenlopend en hebben allemaal hun specifieke functie. Zo wil ik in dit project die wonderlijke natuur in de huiskamer brengen. met drie eigenzinnige modellen: twin, cup en clock. 

stefan schöning

Twin, Cup & Clock

Twin heeft een gespleten hoed die dienst kan doen als kaarthouder

Cup heeft een hoed in de vorm van een schaaltje om kostbare juwelen op te bewaren

Clock is het rijzige ranke model die de drie verenigt tot een mooie set

Prijs: 85 euro per stuk en 228 euro voor de set.

Te koop vanaf oktober. De interieurobjecten van stefan.schöning.studio zijn 100% made in Belgium en worden exclusief verdeeld door Gardeco naar verschillende designwinkels o.a.  D’hondt, Donum, ’t Casteelken, Design Oostende, …

Over stefan schöning

fotocredits: charlie de keersmaecker

Na zijn studies productontwikkeling aan het Henry van de velde instituut in Antwerpen, richtte stefan schöning zijn multidisciplinaire studio op in 1994.

De stoel Folder, uit één stuk gesneden en gevouwen, trok wereldwijd de aandacht in 2001 en is ondertussen een klassieker geworden. Kort daarna kreeg hij opdrachten van een groeiend aantal internationale fabrikanten. De nieuwe huisstijl, ontworpen en ontwikkeld voor de belgische spoorwegen in 2005, was zijn eerste opdracht in de publieke sector en ontving diverse internationale prijzen. In 2008 kreeg Stefan Schöning de titel 'designer van het jaar' . In 2011 ontwierp hij de scenografie voor de tentoonstelling 'Belgium is design' in de prestigieuze 'pinacoteca di brera’ tijdens de salone del mobile in milaan. De laatste tijd maakt de studio ook ontwerpen voor de inrichting van verschillende openbare ruimtes en natuurparken.

Over Gardeco

Sonja Crevits en Jan Simaey richtten Gardeco in 1999 op om een breder publiek betaalbare kunstobjecten te kunnen aanbieden. De collecties van Gardeco omvatten handgemaakte voorwerpen van over de hele wereld. Stukken uit de collecties vinden hun weg naar kwalitatieve kanalen zoals museumwinkels, designzaken, galeries etc. Naast artistieke kwaliteit zijn respect voor mens en milieu doorslaggevende elementen in het samenstellen van het aanbod. Daarin zijn naast Zuid-Amerikaanse realisaties veel bronzen sculpturen van Belgische kunstenaars opgenomen in genummerde en gesigneerde series.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten