copyright Bieke Depoorter

Lost & Found: wintersjaals met grafische patronen van het Belgische Wolvis

Voor de wintercollectie van het label Wolvis liet Griet Depoorter zich inspireren door de melancholie die verloren voorwerpen met zich meebrengen. Het beeld van een vergeten sjaal in een nachtbus vormde de basis voor de grafische patronen op elke sjaal. De willekeurige lijnen vormen het patroon van plooien, het effect is als een sjaal in een sjaal. Leuk weetje: elke sjaal is vernoemd naar een halte uit het nachtbussenplan van Gent.

Winterse kleuren

De sjaals zijn beschikbaar in een uitgebreid kleurenpalet, van natuurlijke kleuren als roestbruin, zwart en oranje tot muntgroen en zachtroze. Stuk voor stuk zijn ze uiterst combineerbaar en tijdloos.

Dat maakt van de Wolvis-sjaal een onmisbaar accessoire in de wintergarderobe.

Slimme materiaalkeuze

De collectie bestaat uit twee reeksen: een unisex reeks in 100% merinowol (kriebelvrij!) en een reeks in een combinatie van mohair en acryl (heerlijk warm).

Winkelprijs merino: 99 euro

Winkelprijs mohair: 89 euro

Te koop in verschillende winkels en op de webshop.

Over Wolvis

Wolvis werd opgericht door architecte Griet Depoorter in 2013. Aanvankelijk maakte ze vooral stuks voor vrienden en familie, die ze in haar eigen atelier in Gent produceerde. Sinds 2015 werkt ze voor de productie samen met een breiatelier uit Waregem. Griet kiest bijna uitsluitend voor natuurlijke materialen. 100% Belgisch èn natuurlijk. Om fier op te zijn!

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten