Een selectie uit de expo 'We are the next generation' - Week van het Ontwerpen

Vier projecten van de toekomst uitgelicht

Van 18 tot 22 oktober vindt de Week van het Ontwerpen plaats in Kortrijk. De Week van het Ontwerpen zet sinds 2004 beloftevolle designers in de kijker. De kern van het event is de expositie ‘We are the next generation’ waarbij de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs worden voorgesteld.

We plaatsen hierbij 4 geselecteerde en beloftevolle inzendingen in de kijker.

1. Project Experibending - Wout Willems, Interieur & Meubel, Thomas More

Een meubel dat gemaakt is uit zeer dun gebogen hout kan best sterk zijn. De meubels van Wout Willems zijn gemaakt met zelfgebouwde houtstomers en mallen. Dankzij de vernuftige constructie en verweven hout zitten ze bijzonder robuust in elkaar en zijn ze tegelijk ergonomisch verantwoord. Bovendien zijn ze vederlicht en passen ze goed in een hedendaags interieur

 

2. Drop - Jordy Van Hoegaerden, Lore Dedobbeleer en Manou Storms, Industrieel Productontwerpen

Kinderen en tandenpoetsen, het is geen geslaagd huwelijk. Dat weten ook Jordy Van Hoegaerden, Lore Dedobbeleer en Manou Storms, die een interactieve en manuele tandenborstel ontwierpen om kinderen aan het poetsen te brengen - en te houden. De kleur van de borstel verandert namelijk na twee minuten, wanneer de tandjes netjes gepoetst zijn. De kleur verandert niet door

batterijen of ingewikkelde elektronica, maar door de warmte van de kinderhand. Da’s proper!

 

3. Stijlvol hangen - Liesa Dewulf, Interieurvormgeving

Een functioneel object, zoals een kleerkast of een boekenrek, mag gerust ook esthetisch verantwoord zijn. Liesa Dewulf ontwierp een collectie objecten en gebruikte daarvoor ragfijne structuren en leder van Belgische makelij. Op die manier probeert ze esthetische orde te scheppen in de chaos van elke dag.

 

4. Kleur-interactie - Ymke Vansteenbrugge, Textielontwerp, KASK Gent

Textiel hoeft geen tweedimensionaal lapje stof te zijn. Ymke Vansteenbrugge ontwierp een stof die niet alleen qua breisel meerlagig is, maar ook een extra kleurrijke dimensie heeft. Ze gebruikt haar ontwerpen op twee verschillende manieren, als afscheidingwand binnen een ruimte en als zitvlak voor een stoel, en door hun elasticiteit en flexibiliteit, komen de verschillende lagen elk op zich tot hun recht. Op die manier wil ze een statisch stuk stof omtoveren tot dynamisch textiel.

Praktisch

Week van het Ontwerpen

18 - 22 oktober

Budafabriek Kortrijk

Programma

woe 18 okt

15:00 pers preview + mogelijkheid tot interviewen Samuel West van 'Museum of Failure'

16:00 officiële opening gevolgd door Voka event met talk van Samuel West

do 19 okt

10:00 tot 21:00 Gratis toegang tot de exposities

18:00 Gratis netwerkevent Buda Libre

vrij 20 okt

10:00 tot 18:00 Gratis toegang tot de exposities

18:00 Howest en OVAM night met uitreiking van de OVAM Ecodesign Awards voor studenten

za 21 okt

10:00 tot 21:00 Gratis toegang tot de exposities

10:00 - 17:00 Gratis workshops voor kids en jongeren (6 - 18 jaar)

zo 22 okt

09:30 - 20:00 Gratis toegang

09:30 - Brunch

10:00 - 17:00 Gratis workshops voor kids en jongeren (6 - 18 jaar)

Over Week van het Ontwerpen

Week van het Ontwerpen is een samenwerking van Designregio Kortrijk, Howest, stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur met als doel om de meerwaarde van creatief technische ontwerp-onderwijs als katalysator voor regionale ontwikkeling in de kijker te zetten.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten