Olympe Tits: fotografie als een choreografie

Danseres Olympe Tits is een autodidactische fotografe uit Antwerpen.

Haar werk, dat reeds internationaal werd gelauwerd, is een ode aan de fysieke realiteit en vrouwelijkheid. Olympe werkt dan ook bijna uitsluitend met vrouwelijke modellen. Haar foto's streven ernaar om de onontkoombare zoektocht naar zelfontdekking en identiteit te illustreren. Zonet werd bekendgemaakt dat Olympes werk wordt opgenomen in het boek NEW, waarin de beste fotografen van de lage landen worden gefeatured.

De taal van het lichaam

Met haar werk benadrukt zij dat elk menselijk lichaam een ​​verhaal met zich mee draagt.

Een lichaam liegt nooit. Elke kleine beweging vertelt iets, vaak onbewust.

Olympe Tits

En het zijn deze genuanceerde waarheden die ze probeert te verkennen, te interpreteren en vast te leggen in haar foto's. Ze ziet haar foto's als choreografieën. De focus ligt op het lichaam in de ruimte, het gebaar, de kleuren, de kleding, de omgeving en de emotie die zo de atmosfeer creëert. De poses zijn verlaten gebaren - soms broos, soms absurd - die zo een betoverend verhaal vertellen. Het wordt aan de kijkers overgelaten om te zoeken en te voelen waar de diepe emoties verborgen liggen in de personages.

Olympes danservaring helpt haar om een ​​andere visie op het gebied van fotografie te krijgen. Door middel van dans leerde ze de esthetiek van het lichaam in de ruimte kennen: hoe kunnen bewegingen verhalen vertellen en hoe kan je met de hoeken en vormen van het lichaam gevoelens op een abstracte wijze combineren.

Expositie

Van 24 november tot eind januari kun je het werk van Olympe bewonderen op de GUP tentoonstelling in Amsterdam naar aanleiding van het boek New photography 2018, waarin zij samen met de beste fotografen van de lage landen wordt gefeatured.

Internationaal gelauwerd

Olympe werd deze zomer nog tweede bij de prestigieuze Tv-wedstrijd 'Masters of Photography', waaraan ze als enige Belgische mocht deelnemen. Ze werd er bejubeld door internationale kleppers als David Alen Harvey, Carla Kogelman, Donna Ferrato, Martin Parr, Ezra Shaw, Siegfried Hansen en Steve Mccury.

In maart 2016 won Olympe nog de ‘Belgium National award’ bij de prestigieuze Sony World Photography Awards.

Haar werk werd bovendien in verschillende galerijen geëxposeerd in Antwerpen, Gent, Brugge, Londen, Biel, Parijs, Miami, Perth...

Van 24 november tot eind januari kun je het werk van Olympe bewonderen op de GUP tentoonstelling in Amsterdam naar aanleiding van het boek New photography 2018, waarin zij samen met de beste fotografen van de lage landen wordt gefeatured.

Over Olympe

Olympe werd in 1992 geboren in Marseille. Ze combineert het leven als fotografe met een leven als hedendaagse danseres, leerkacht aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en choreografe voor danstheaterstukken. In 2012 begon ze met fotografie. Deze behoefte om verschillende disciplines te verkennen is haar kernmotivatie, hierdoor begrijpt ze meer van de wereld om ons heen.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten