Week van het Ontwerpen feestelijk geopend

Gisteren is de Week van het Ontwerpen feestelijk geopend voor de pers. Kon je er zelf niet bijzijn? Geen nood, we sturen je hierbij het programmaboekje en wat beelden. De expo's zijn nog tot zondag 22 oktober te bewonderen en zijn gratis toegankelijk.

Week van het Ontwerpen in een notendop

De kern van het event is de expositie ‘We are the next generation’ waarbij de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs worden voorgesteld. Parallel lopen 4 andere exposities rond design, waaronder het volprezen 'Museum of Failure' en zijn er gratis innovatieve workshops voor kinderen en jongeren.

Fotocredits: Jonas Verbeke

Exposities:

1. WE ARE THE NEXT GENERATION - een voorstelling van de ontwerpers van de toekomst en hun creatie

2. MUSEUM OF FAILURE - een verzameling van interessante gefaalde innovaties uit het Zweedse Museum of Failure(Primeur voor België!!)

3. DESIGNX50 -een selectie van producten uit het nieuwste boek van Designregio Kortrijk

4. DESIGNMILES-iconisch design uit 20 jaar inspiratiereizen Howest

5. CONTREI - transitie x ontwerpen - de ambities van regio Kortrijk aan de hand van installaties, projecties en videomapping

5X5

Tijdens de pers preview werd ook de nieuwe editie van het 5X5® project gelanceerd met de bekendmaking van de 5 geselecteerde bedrijven en de 5 gekoppelde topontwerpers. De duo’s zullen komend jaar samen een nieuw product of een nieuwe dienst ontwikkelen. De resultaten zullen worden voorgesteld tijdens Interieur 2018. 

 

#1 / Exmedical — Verhaert

#2 / My esafe — Studio Dott

#3 / ESG — CREAX

#4 / AVC — Roel Vandebeek

#5 / Qlite — Yellow WindowOver Week van het Ontwerpen

Week van het Ontwerpen is een samenwerking van Designregio Kortrijk, Howest, stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur met als doel om de meerwaarde van creatief technische ontwerp-onderwijs als katalysator voor regionale ontwikkeling in de kijker te zetten.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten