264849  lookbook backpack jamie black croco daphny raes 499 080683 large 1511119500

One to watch: handtassenlabel Daphny Raes

Daphny Raes is een Belgische ontwerpster die enkele jaren geleden voor haar studies mode naar Amsterdam uitweek en er sindsdien woont. Ze legde zich tijdens haar studies voornamelijk toe op het werken met leer. In 2015 startte ze haar eigen handtassenlabel. Aanvankelijk werkte ze vrij kleinschalig en maakte ze elk stuk met de hand, maar al snel groeide haar label zo dat ze op zoek ging naar ateliers in Europa die haar handtassen volgens de hoogste kwaliteitsnormen kunnen maken.

Plantaardig gelooid leer

De tassen worden uitsluitend gemaakt uit plantaardig gelooid rundsleer. Plantaardig looien is een ambachtelijk proces waarbij het leer wordt verwerkt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. De looizuren zijn van natuurlijk materiaal zoals boomschors en bladeren. Iets wat vrij uniek is in de sector. Het looien van de huiden gebeurt in Italië, de huiden zelf komen uit Frankrijk, Zweden en Zwitserland en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Bovendien wordt elke tas van begin tot afwerking door één persoon gemaakt. Slow fashion it is!

Tijdloos

De collecie bestaat uit 6 basisstukken in basiskleuren. Er is een handige shopper, een trendy rugzak waar je zowat alles in kwijt kan, een fannypack in twee sizes en 2 kleinere crossbodybags. De handige kaarthouder maakt het geheel compleet.

Alle stuks zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, denim en bordeaux en in effen of kroko- of pythonstructuur.

Praktisch

De collectie van Dapny Raes is enkel online beschikbaar, dit is een bewuste keuze om de tassen betaalbaar te houden. Vaak gaan hoge kwaliteit en betaalbaarheid immers niet samen, door de hoge retailmarges.

Prijzen vanaf 179 tot 499 euro voor de tassen, wallet vanaf 89 euro.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten