Copyright Annelie Vandendael

The Finishing School: hedendaagse etiquette voor kinderen

Etiquette saai en voorbijgestreefd? Valerie Van Dycke wil met haar project 'The Finishing School' tonen hoe hedendaags etiquette is. Denk daarbij vooral verder dan het correct gebruik van mes en vork.

The FInishing School werd in 2016 opgericht door Valerie Van Dycke.

Zij verdiept zich al jaren in gedragsregels in het algemeen, en het aanleren ervan aan kinderen en tieners in het bijzonder. De vele opleidingen die zij hierover volgde reikten haar de juiste tools aan om haar kennis in de praktijk om te zetten en een leerplan te ontwikkelen. Naast het coachen van etiquette heeft ze ook de nodige expertise opgedaan in haar restaurant waar ze als gastvrouw fungeert. Hier ervaart ze geregeld dat volwassenen en kinderen zich ongemakkelijk voelen bij het hele restaurantgebeuren.

Basis

Al van jongs af aan kunnen enkele eenvoudige basisrichtlijnen een groot verschil maken. Valerie spreekt niet in termen van juist of fout, maar reikt enkele richtlijnen aan die het makkelijker maken om je in verschillende sociale situaties comfortabel te voelen.

Van het simpelweg jezelf voorstellen in publiek, tot het maken van vrienden en het gebruik en herkennen van lichaamstaal, het zijn allemaal zaken die aan bod komen tijdens de workshops. Voor tieners wordt er dieper ingegaan op zelfvertrouwen, on- en offline etiquette , how to throw a party, ontvangen van kadootjes etc.

Copyright Annelie Vandendael - Styling by Adhémar

De interactieve workshops gaan door in een huiselijke kader waardoor deelnemers zich helemaal op hun gemak voelen en spelenderwijs leren.

De workshops zijn gemaakt op maat van kinderen en tieners, maar er kunnen zeker ook workshops worden uitgewerkt op maat van specifieke interesses voor volwassenen. Denk aan businessetiquette, tafelmanieren, gastheer/vrouw zijn...

Copyright Annelie Vandendael

Praktisch

De workshops zijn opgesplitst in twee leeftijdscategorieën.

Groep 1 van 7 - 12 jaar en groep 2 van 13 - 17 jaar.

Een workshop van twee uur kost 35 euro. Je kan de lessen individueel volgen, of kiezen voor een lespakket.

De workshops vinden plaats in Brugge en gaan telkens door op zondagvoormiddag.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten