Belgische Floorify innoveert met nieuwe soort klikvinyl

Het beste van laminaat en vinyl verenigd in één knap design

Floorify is een jong Belgisch bedrijf dat in 2016 als eerste op de markt kwam met rigide klikvinyl. De vernieuwende planken en tegels combineren de look en feel van natuurlijk hout of gepolierd beton met een groot installatiegemak en veelgevraagde vloereigenschappen als stil, warm en watervast. Omdat elke vloer mooi én makkelijk hoort te zijn.

Floorify werd opgericht door twee ondernemers met samen meer dan 25 jaar ervaring in vloeren en interieur. Na een grondige analyse van de markt en uitgebreide research & developmentfase, ontwikkelden ze een rigide klikvinyl die het beste van laminaat en vinyl combineert met de esthetiek van parket of beton en daar nog een vlekbestendige toplaag aan toevoegt. Ze richten zich hiermee oa naar jonge gezinnen, die hoge eisen stellen bij de keuze van materialen en bij renovaties op zoek gaan naar kwalitatieve en budgetvriendelijke oplossingen.

De interioraddict in mezelf is zot van een natuurlijke plankenvloer in huis terwijl de mama in mezelf vooral praktisch denkt. Stift op de grond, speelgoed dat van de ene naar de andere kant wordt gesleept, de ideale vloer moet kleine wildebrassen kunnen weerstaan. 

Oprichtster Marie Callens

Van badkamer tot keuken

Qua opbouw lijkt het een klassieke klikvinylvloer van 4,5 millimeter dik en een slijtlaag van 0,55 millimeter – klasse 33 voor de kenners. Maar het geheim zit in de unieke geluidsabsorberende en watervaste rigide kern. De klikverbinding van Floorify Rigid Core is dubbel zo sterk als die van een 8 millimeter dikke laminaatvloer en minstens 4 keer zo sterk als traditionele klikvinyl. Daarmee maakt Floorify in één klap komaf met alle vooroordelen van vinyl: Floorify plaatst even makkelijk en snel als een laminaatvloer op om het even welke ondergrond. Ook zonder voorbereiding. De Rigid Core blijft in extreme omstandigheden volledig stabiel én is stootvast. Dat maakt dat de Floorify- vloeren geschikt zijn voor elke ruimte in huis.

XL-planken

Floorify kiest bewust voor XL-planken: langer en breder dan alle standaarden voor een maximale beleving van de oppervlakte. De schijnbaar eindeloze visuele lijnen doen kamers groter lijken. De subtiele groeven versterken het authentieke en warme effect van houten planken.

Schoonheid schuilt in detail

Niet enkel op vlak van design en productsamenstelling is Floorify uniek. De Belgische makers zorgen ook voor een volledig assortiment van vloertoebehoren. Zo zijn er de akoestische Floorify Comfort-ondervloer, bijpassende watervaste plinten en aangepaste profielen.

Vooral op onze profielen zijn we fier: subtiele, strakke en elegante eind- en overgangsprofielen in dezelfde afwerking als de vloer. Op vandaag is Floorify de enige die dit aanbiedt. Het toont vooral onze aandacht voor details. Als vernieuwend vloerenmerk bieden we een totaaloplossing om elk interieur tot in de puntjes af te werken.

Pieter Buyck, medeoprichter Floorify

Praktisch

De Floorify-vloeren zijn intussen in 100 verkooppunten beschikbaar over heel België. Prijzen vanaf 42.95 €/m² (21% BTW inclusief )

Er zijn 13 houtvarianten (van scandinavisch tot rustiek) en 3 types grote betontegels.

Over Marie en Pieter

Marie Callens en Pieter Buyck ontwierpen en verkochten jarenlang vloeren in opdracht van anderen, maar wisten allebei dat het beter kon. Het designeroog van Marie gaat hand in hand met de technische kennis van Pieter.

Floorify op Intirio

Kom Floorify ontdekken op Intirio tussen 28 en 31 januari (Flanders Expo Gent) - standnummer E14.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten