269465 homepage 1%20copy 396afc large 1515669856

Localicious brengt lokale producten aan huis

Localicious is een concept dat recent gelanceerd werd door Karen Feys. De naar Antwerpen uitgeweken West-Vlaamse haalde haar mosterd in Londen, waar ze jaren woonde en werkte. Localicious biedt lokale producten aan via een handig webshopsysteem, en levert ze daarna aan huis. Voorlopig is Localicious actief in de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen, al snel is uitbreiding gepland naar Leuven en Gent.

Bewust consumeren

Met Localicious helpt Karen Feys drukbezette mensen bewust te laten eten. Ze mikt daarbij vooral op tweeverdieners die bewust willen consumeren maar geen tijd hebben om uit te zoeken waar je lokale producten kunt kopen, laat staan ervoor rondrijden. Via Localicious kun je bij meer dan 14 verschillende leveranciers ecologische en lokale producten kopen. Verser, meer onbewerkt of duurzamer kan bijna niet.

Ik wil mensen opnieuw de kans geven seizoensgebonden en gezond te eten zonder dat ze daarvoor naar veel verschillende winkels moeten rijden want geef nu toe, wie heeft daar tegenwoordig nog de tijd voor?

Karen Feys - oprichster Localicious

Uitgebreid aanbod

Het aanbod van Localicious is veel ruimer dan enkel groenten en fruit. Je vindt er naast vis en vlees en zuivel ook verzorgingsproducten, allerhande dranken, koffie, brood en chocolade. Enige voorwaarde voor de producten is dat ze lokaal zijn geproduceerd of gekweekt. Een korte keten waar iedereen beter van wordt. Ook op verpakking wordt bespaard.

Het is de bedoeling op termijn de supermarkt volledig te kunnen vervangen. Daarom ben ik voortdurend op zoek naar lokale leveranciers van zowel food als non-food. Van toiletpapier tot kuisproducten, Localicious wil voor elk product een lokaal alternatief kunnen voorstellen.

Karen Feys

Voor groenten en fruit is seizoensgebonden vooral het sleutelwoord. Koken zoals grootmoeder het vroeger deed, met producten die op dat moment het lekkerst en voedzaamst zijn. Niet enkel ecologisch maar ook gezond dus. Die zoektocht naar gezonde voeding speelt al jaren een belangrijke rol in Karens leven. Als toenmalige danseres kreeg ze jaren geleden te kampen met een chronische reumatische aandoening. Ze zocht en vond haar heil in ecologische en gezonde voeding die een ontstekingsremmende werking heeft.

Praktisch

Localicious is al actief in de provincies West-Vlaanderen en Antwerpen. Binnenkort volgen Leuven en Gent en zijn er ook samenwerkingen met allerhande bedrijven. De prijzen zijn vergelijkbaar met supermarktprijzen.

Voor een levering vanaf 45 euro betaal je 4,5 euro leveringskosten. Wat je vandaag bestelt, wordt morgen geleverd. Je kan zelf een tijdsslot van levering kiezen. Vanaf 99 euro is de levering gratis.

Over Karen Feys

269547 karen 2 4dc6aa large 1515746177

Karen Feys is van opleiding danseres. Ze werkte en woonde jarenlang als danseres in Letland, Rusland en Londen. Ze kwam terug naar België om het dansgezelschap Eastman van Sidi Larbi Cherkaoui op te richten. Tot over enkele maanden was ze nog zijn rechterhand, maar het reizen in combinatie met haar gezin werd haar te zwaar. Momenteel woont ze met haar man (die ook danser is) en 2 jonge kinderen in Antwerpen en wil ze zich volledig toeleggen op Localicious.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten