270352 ss18wolvis bise roodborstjeroze3 13df28 large 1516703560

foto's: Bieke Depoorter

De zomersjaals van het Belgische Wolvis: speels en dromerig

Voor haar nieuwste collectie 'I like birds' liet ontwerpster Griet Depoorter zich inspireren door de vormen en kleuren van vogels. Op elke sjaal vind je een repetitief patroon waarin een goed oog verschillende vogeltjes kan spotten. In de 9 sjaals zijn 3 verschillende vogels te ontdekken: een kolibrie, roodborstje en flamingo. De kleuren zijn fris en zomers, met tinten groen, geel en rood. Het resultaat is een vrolijke collectie die elke outfit opfleurt en uiterst combineerbaar is met jeans.

Elke sjaal draagt de naam van een Europese wind: Föhn, Mistral, Bise, Sirocco, Bora, Tramontana, Lombarde, Libeccio, Marin. De sjaals zijn gemaakt uit 100% katoen en kosten 79 euro. Alle sjaals worden geproduceerd in België en zijn vanaf maart verkrijgbaar in verschillende winkels en op de webshop www.wolvis.be.

Van idee tot sjaal

Een Wolviscollectie ontstaat gevoelsmatig: vanuit een ervaring, een natuurfenomeen of een sfeer. Het basisconcept rijpt langzaam, tot alles goed zit. Kleur, textuur, uitstraling, het hele verhaal moet kloppen. In AutoCAD worden de sjaals opgebouwd, in Photoshop experimenteert Wolvis met pixels en kleuren. Daarna worden de samples gebreid. Vaak gooit Wolvis de designs op dat moment weer helemaal om: een kleur werkt anders op het scherm dan in de tactiele realiteit van wol.

Kleuren kiest Wolvis met zorg. Des gouts et des couleurs? Niets van. Als architect leerde Griet dat sommige kleuren wérken. Dat ze een enorme impact hebben op de sfeer van een ruimte. Dat de kracht van een kleur verandert als je speelt met verhoudingen en accenten. Niet alleen architecturaal, ook in textiel.  

Over Wolvis

Wolvis werd opgericht door architecte Griet Depoorter in 2013. Haar fascinatie voor concept, kleur en verhouding vertaalt zich niet alleen in architectuur, ook in het bedenken van patronen en stoffen. Na haar studie als architect volgde ze Mode in Sint-Niklaas en begon ze te experimenteren met haar eigen collectie sjaals. Sinds 2015 werkt ze voor de productie samen met een breiatelier uit Waregem. Griet kiest bijna uitsluitend voor natuurlijke materialen. 100% Belgisch èn natuurlijk. Met Wolvis brengt ze twee collecties per jaar uit. 

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten