De nieuwste collectie van Helder verrast met unieke snits en opvallende prints.

Voor de nieuwste collectie van het jonge Antwerpse label Helder liet ontwerpster Ramona Stoica zich inspireren door het rijke kleurenpalet van 'Midnight Gardens'. Het resultaat is een frivole collectie met statementstuks die zowel vrouwelijk als stoer zijn.

De collectie bestaat uit 3 jurken, een ensemble met blazer en cropped broek met detail onderaan, 2 bloesjes, een ultrawijde zwarte broek en een set van een midirok met bijhorende blouse in fuschia.

Duurzaamheid troef

Al van bij de oprichting in 2016 zet het label volop in op duurzaamheid. Dat vertaalt zich in de keuze voor biologische stoffen, de kleinschaligheid van de collectie èn een 100% Belgische productie.

De collectie bestaat uit 10 stuks waarvan een beperkte stock is. Ramona werkt ook deels met overschotten van stoffen. Is er een stuk uitverkocht, dan wordt het bijgemaakt in een andere stof. Op die manier worden de stuks nog exclusiever. Dat ze tegen de stroom inzwemt, ziet Ramona als een uitdaging.

Ik blijf geloven in een toekomst waarin modelabels hun verantwoordelijkheid opnemen en ook consumenten inzien dat ze wel degelijk een verschil kunnen maken. Want duurzaamheid speelt op verschillende vlakken. Dat gaat zowel over het aankopen van minder stuks, als het oog hebben voor materialen en stoffen.

Ramona Stoica

Dat duurzaam ook heel modieus kan zijn, bewijst Ramona met haar nieuwste collectie, die zowel tijdloos als hedendaags is.

Praktische info

De tweede collectie van Helder Antwerp is vanaf 26 januari verkrijgbaar in haar eigen winkel Ramón in Antwerpen, die 26 januari opent en waar zij ook andere Belgische labels zal verkopen. Prijzen varieren van 150 tot 350 euro.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten