The Collector’s House – guest house en event space onder één dak in hartje Antwerpen

Antwerpen is opnieuw een hotspot rijker. Lana en Arno Scatorchia openden er hun multifunctionele eventruimte en guesthouse: The Collector's House. The Collector’s House huist in een charmant herenhuis uit 1870 en is gelegen in het historische en culturele hart van Antwerpen: de Wolstraat. Waar deze straat in 16de eeuw een thuis bood aan Engelse wolkooplieden, staat ze ondertussen bekend als ‘the place to be’ voor liefhebbers van kunst, antiek en design.

Ondernemend broer en zus duo

Broer en zus Arno (23) en Lana (26) Scatorchia twijfelden geen moment om The Collector’s House op te starten. Creativiteit en ondernemingszin werden hen met de paplepel ingegeven, en ze delen al van jongs af aan een gezamenlijke passie voor reizen en design. Beiden hebben al enige ervaring als hosts en waren klaar voor een nieuw avontuur.

Lana staat gekend als iemand die voortdurend in de weer is. Als freelance grafisch vormgever, maar ook met haar eigen projecten. Zo stampte zij het voorbije jaar DOYOU studio (modelabel met one of a kind items) en Flash Shop (tijdelijk winkelconcept in Antwerpen, Gent en Berlijn met focus op jonge Belgische en Nederlandse merken) uit de grond.

Arno studeerde interieurvormgeving en zag in The Collector’s House de uitgelezen kans om theorie onmiddellijk om te zetten in praktijk. Arno vind je of in Antwerpen of in het buitenland, op zoek naar inspiratie en unieke objecten en accessoires.

Event space

Op het gelijkvloers tref je een mooie, open ruimte die dienst doet als polyvalente eventruimte. Deze ruimte van 90 m² zet de toon voor de rest van het pand: authentieke elementen worden gecombineerd met hedendaagse en bohemian interieurobjecten.

De eventruimte kan gehuurd worden door particulieren en bedrijven. Het is de perfecte locatie voor tal van evenementen: exposities, workshops, fotoshoots, tentoonstellingen en get-togethers.

Ook de volledige organisatie en styling van een happening kan worden verzorgd.

Daarnaast organiseren Lana en Arno elke maand een eigen event zoals een zondagse brunch, een High Tea moment en yoga sessies. De event agenda zal te volgen zijn op de website.

Prijs per dag op aanvraag

Guest house

Het 19de eeuwse pand werd recentelijk gerenoveerd met behoud van talrijke originele elementen zoals marmer, parketvloeren en moluren die de woning haar authentieke karakter geven. Er zijn twee sfeervolle gastenkamers, elk met een ruime badkamer, een gezellige zithoek en volledig uitgeruste kitchenette. Ideaal voor wie graag in alle rust wil genieten van de prachtige ruimte, die de luxe en het comfort van een hotel combineert met de warme huiselijkheid van een guesthouse. Met de centrale ligging op een steenworp van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (die je vanuit het raam kan spotten) is The Collector's House de ideale uitvalsbasis voor een weekendje Antwerpen. Je bent op wandelafstand van tal van toeristische highlights en musea. Verder ontbreekt het in de omliggende straten niet aan restaurants, bars, gezellige koffie- en ontbijtplekjes en typisch Antwerpse boetieks.

Prijs per nacht: vanaf 130€

Mini Flash Shop

Geen zin om weer te vertrekken? Neem een souvenir mee naar huis uit de Mini Flash Shop. Lana selecteerde een aantal hippe lifestylemerkjes die perfect aansluiten bij 'The Collector's House'-beleving. Met onder andere natuurlijke beauty producten van Likami, homemade granola van Divers, Tea Bath Bags van Moments en unieke kaarsen van Mo Man Tai.

House Fragrance

The Collector’s House heeft daarnaast een eigen house fragrance ontwikkeld. Met de geur ‘Velvet Haze’, een uitgebalanceerde combinatie van safraan en hout, waan je je in no time opnieuw in The Collector’s House. Deze eigen collectie zal later nog worden uitgebreid met natuurlijke handzeep, badlakens, en homemade confituur.

Prijs: 24 euro.

Praktisch

Wolstraat 16, 2000 Antwerpen

Guest house vanaf 130€ per nacht

Event space op aanvraag

Copyright Foto's: The Fresh Light

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?



berichten