A E S A E R T: handgemaakte tassen, 100 % Belgisch

De Gentse Griet Aesaert maakt al sinds 2014 lederen tassen met de hand. Een hobby die een beroep werd, want een paar maanden geleden gaf Griet haar job als architecte op om fulltime aan haar eigen tassenlabel te werken. Er is een vaste collectie, maar in haar atelier in Gent kun je ook terecht voor een A E S A E R T-tas op maat: je kiest leder, voering, rits en riem dan volledig zelf. Vaak ontstaan zo nieuwe modellen, Griet ziet haar klanten dan ook als haar grootste inspiratiebron.

Vaste collectie

De sobere en tijdloze collectie bestaat uit 8 basisstukken in 4 kleuren (2 basiskleuren - zwart en cognac en 2 seizoenskleuren - koningsblauw en okergeel). Voor aanstaande mama's is er ook een handige en ruime babytas. Voor Griet is het essentieel dat het esthetische en praktische aspect hand in hand gaan. Een tas moet dus zowel handig zijn als mooi. In het atelier van Griet kun je terecht voor een tas die volledig naar jouw wensen wordt aangepast (lengte riem, aantal binnenvakjes, kleur en soort leer, voering...). Af en toe ontstaat een nieuw model doordat een klant een specifieke praktische tas zoekt. In samenspraak wordt het model ontworpen en een prototype gemaakt tot het 100% past voor de klant en de collectie. Leuk weetje: elk nieuw model krijgt de naam van zijn eerste gebruiker. 

De vaste collectie is vanaf 15 mei te koop op de webshop maar ook in verschillende boetieks in Vlaanderen. Prijzen variëren tussen 150 en 550 euro. Aangezien elk stuk met de hand wordt gemaakt, is er een productietijd van 6 weken na bestelling.

100% Belgisch

Van het looien van het leer, de tassen worden gelooid in de looierij die ook Delvaux, Louis Vuitton en Hermès op hun klantenlijstje hebben staan, tot het maken van de tassen, elk A E S A E R T stuk is 100 % Belgisch. Het gebruikte leder is 97 % plantaardig gelooid waarbij natuurlijke stoffen gebruikt worden om het leder te looien en het dus minder schadelijk voor de natuur is. Elke huid die wordt verwerkt tot handtas komt van runderen die bestemd zijn voor de voedingsindustrie. Guilt-free shopping it is!

Over Griet

Griet Aesaert is een Gentse architecte die zich sinds jan 2018 fulltime heeft toegelegd op haar label A E S A E R T. Ze wil met haar tassen voornamelijk actieve vrouwen aanspreken voor wie een tas naast mooi ook handig en praktisch moet zijn.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten