Floorify speelt met nieuwe kleuren in op interieurtrends

Donkere kleuren en ruwe structuren spelen de hoofdrol

De veelzijdige Floorify rigide vinyl vloeren combineren de unieke charme van hout met ongeëvenaard gebruiksgemak. Voor de nieuwste uitbreiding aan hun gamma lieten ze zich inspireren door twee opkomende trends: het brutalisme en de opkomst van onbehandelde, ruwe eik. Het resultaat zijn 5 nieuwe kleuren, bovenop het reeds bestaande gamma van 13 houttinten.

Five shades of nature

Floorify probeert met hun designs altijd zo goed mogelijk de natuur te benaderen, en dit zowel op het vlak van structuur als kleur. De planken zijn dan ook enkel door hun gebruiksgemak van echt hout te onderscheiden.Ook met heersende interieurtrends wordt rekening gehouden. Zo is er een verhoogde vraag naar onbehandelde, ruwe eik en donkere kleuren. Geen vloeren met perfect ogende premium houtlook, maar plankenvloeren met noten die karakter uitstralen. Daar speelde Floorify op in met 5 nieuwe tinten. Dankzij het innovatief procedé krijg je een bijzonder realistisch reliëf, met voelbare groeven, lijnen en knopen.

Net echt!

Floorify ontwikkelde de perfecte, imperfecte eik in 5 tinten waarvan:

  • 3 natuurtinten: onbehandeld, afgewerkt met een invisible oil en met een natuurlijke olie. Deze natuurlijke afwerking gecombineerd met de subtiel passende structuur en de uitzonderlijke lengte en breedte van de panelen (1524x225mm) brengt deze planken volledig tot leven. Deze kleuren passen uitzonderlijk goed in een botanische interieurstijl waarbij natuurlijke materialen de hoofdrol spelen zoals rotan, hout en veel planten. Daarnaast sluiten deze tinten ook perfect aan bij de interieurtrend ‘raw & imperfect’ – een interieurstijl waar wordt gewerkt met gebruikte en verweerde materialen, ruwe bakstenen, ambachtelijke meubels, metaal en imperfecte keramiek.
  • 2 donkere tinten: Donkere kleuren creëren een sfeer van intimiteit en geborgenheid. Gecombineerd met fluweel, messing en gekleurd glas bekom je een op & top trendy interieur. Vanuit deze trend werd de ‘black beauty’ ontwikkeld. De donkerbruine ondertoon, het zwarte kleurenspel gecombineerd met de perfect passende structuur brengen dit donker decor tot leven. Daarnaasr ontwikkelden ze ook de ‘Cohiba’. De bekende Cubaanse sigaar vormde een mooie inspiratiebron voor deze gerookte, vergrijsde eik.

De Floorify vloer

Floorify rigide vinyl vloeren combineren het beste van 2 werelden: de warme uitstraling van parket of de strakke look van beton met een absoluut gebruiksgemak. Inclusief extra sterkte en waterbestendigheid. De vloeren zijn schok- en vlekbestendig. Mét extra dikke beschermlaag, een innovatieve toplaag met anti-vlektechnologie en de unieke Floorify Rigid Core voor een stabiele, sterke en stevige kern. 

Plaatsen is kinderspel

Tijdswinst: daar houdt iedereen van. Het handige klik-systeem maakt van het plaatsen kinderspel. Vaarwel parketlijm, welkom Floorify. Op nagenoeg elke ondergrond zonder voorbereidingen en bestaande vloer of kleine oneffenheden? Zand, sorry…, Floorify erover. Gewoon de Comfort ondervloer uitrollen, klikken en klaar. Zelfs die oude, lelijke tegels mogen blijven!

Voor interieurlovers èn ouders

Mooier, makkelijker en steviger. Deze drie woorden zijn de essentie van Floorify.

“De fashionaddict in mezelf is zot van een natuurlijke plankenvloer in huis. De mama in mezelf denkt vooral praktisch. Pudding op de grond, speelgoed dat van de ene kant naar de andere kant gesleept wordt: mijn vloer moet mijn kleine wildebrassen weerstaan. Niet voor even, maar heel lang.”

Marie Callens, Floorify

Welke Floorify-vloer je ook kiest: als styliste zorgde Marie eigenhandig voor het ontwerp van het bijzondere formaat en het gedetailleerde design.

Belgische start-up

Floorify is op en top Belgisch design. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Pieter Buyck en Marie Callens, die samen meer dan 25 jaar ervaring in de vloerensector delen. Het duo verdiende hun pluimen bij een vloerenmultinational, maar zag en vond een gat in de markt dat ze sindsdien succesvol weten te vullen. Na een zoektocht van bijna twaalf maanden en een uitgebreid testtraject lanceerde Floorify eind 2016 de eerste collectie. Qua opbouw lijkt het een klassieke klikvinylvloer van 4,5 millimeter dik en een slijtlaag van 0,55 millimeter. Maar het geheim zit in de unieke geluidsabsorberende en watervaste rigide kern. Met Floorify willen Marie en Pieter hun focus voorlopig op de Benelux en Frankrijk leggen. Al zijn ze via distributie ook al daarbuiten vertegenwoordigd. Floorify wordt verdeeld via zorgvuldig geselecteerde zelfstandige speciaalzaken, zowel in hout, verf als parket.

Ons product is nieuw, dus we hebben het advies van onze retailers nodig om het juist in de markt te kunnen zetten. Bovendien helpt het de prijsdruk te verminderen.

Marie Callens

Praktisch

Floorify wordt verdeeld via zorgvuldig geselecteerde zelfstandige speciaalzaken, zowel in hout, verf als parket. Prijzen vanaf 42.95 €/m² (21% BTW inclusief ). Er zijn 18 houtvarianten (van scandinavisch tot rustiek) en 3 types grote betontegels.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten