XL-tegels in twee verrassende terrazzo prints

De terrazzotrend is here to stay. We zien terrazzo steeds vaker verwerkt in vloeren en aanrechten, maar ook stoffen, behang en interieuraccessoires moeten geloven aan al dat spikkelgeweld. Een trend die ook vloerenfabrikant Floorify niet ontgaan is. Deze maand lanceren ze hun Terrazzo in klikvinyl, een prachtig alternatief voor wie op zoek is naar een betaalbare maar trendy vloer.

Het vrolijk gespikkelde terrazzo is ontstaan in Italië, bij de bouw van kerken, waarvoor veel marmer en graniet werd gebruikt. Het restmateriaal stortte men in de betonnen vloeren. Door loopslijtage werd de bovenlaag als het ware gepolijst, waardoor de stukjes zichtbaar werden.

Kleurrijk maar ook subtiel, geeft het je woning een bepaalde grandeur. De vloeren waren in de jaren dertig erg populair en zijn nu aan een forse opmars bezig.

Perfecte print

Het ontwerpteam bij Floorify ging ver in hun zoektocht naar de perfecte terrazzoprint. Ze bezochten verschillende marmergroeves in Italië om zich te laten inspireren en ontwikkelden heel wat samples voor ze tot het finale ontwerp kwamen. Het resultaat zijn twee varianten, de meer uitgesproken Terrazzo en een subtielere Verona.

Verona staat voor de terrazzolook in een zacht kleurenpalet waar poederroze in voorkomt en die perfect past binnen de nudes & naturals interieurstijl die rust en harmonie uitstraalt.

De originele, kleurrijke Terrazzo past dan weer perfect binnen een trendy en kleurrijke interieurstijl met een knipoog naar de jaren zeventig. Een echte eyecatcher!

XL-formaat voor een uniforme look

Met hun 600 x 900 cm zijn de tegels bijzonder groot en door het vernuftige kliksysteem passen ze perfect in elkaar, waardoor je bijna geen naden ziet en het effect krijgt van een gietvloer. De veelzijdige Floorify rigide vinyl vloeren combineren de unieke charme van hout of gietvloer met een ongeëvenaard gebruiksgemak. Inclusief extra sterkte en waterbestendigheid. De vloeren zijn schok- en vlekbestendig. Mét extra dikke beschermlaag, een innovatieve toplaag met anti-vlektechnologie en de unieke Floorify Rigid Core voor een stabiele, sterke en stevige kern.  Dat maakt ze bijzonder geschikt voor ruimtes waar de vloeren nogal wat te verduren krijgen zoals badkamers en keukens.

Praktische info

Floorify wordt verdeeld via zorgvuldig geselecteerde zelfstandige speciaalzaken, zowel in hout, verf als parket. De Floorify vloer kost 42.95 €/m² en kan gemakkelijk zelf worden geplaatst. Op nagenoeg elke ondergrond zonder voorbereidingen. Gewoon de Comfort ondervloer uitrollen, klikken en klaar.

Belgische start-up

Floorify is op en top Belgisch design. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Pieter Buyck en Marie Callens, die samen meer dan 25 jaar ervaring in de vloerensector delen. Het duo verdiende hun pluimen bij een vloerenmultinational, maar zag en vond een gat in de markt dat ze sindsdien succesvol weten te vullen. Na een zoektocht van bijna twaalf maanden en een uitgebreid testtraject lanceerde Floorify eind 2016 de eerste collectie. Met Floorify willen Marie en Pieter hun focus voorlopig op de Benelux en Frankrijk leggen. Al zijn ze via distributie ook al daarbuiten vertegenwoordigd.

Nota voor de pers

Graag de terrazzo tegels gebruiken in stylings, shoots of voor-en na woonreportages? We bezorgen met plezier de gewenste hoeveelheid!

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten