Helder Antwerp lanceert t-shirtcollectie voor Moeders voor Moeders

Helder Antwerp is een jong modelabel dat fors inzet op fair fashion. Naast hun lopende zomercollectie, lanceert ontwerpster Ramona Stoica nu ook een limited edition t-shirt/sweatercollectie, met tekeningen van Antwerpse illustratrice Tinika. Een deel van de opbrengst gaat naar Moeders voor Moeders.

In het teken van mama's

De t-shirt collectie staat volledig in het teken van vrouwen in het algemeen, of mama's in het bijzonder. Voor de shoot werd een oproep gedaan naar een 'cool mum', een rol die met verve vervuld werd door food-en lifestyleblogster '@everydaymarta'. De opbrengst voor de t-shirts gaat gedeeltelijk naar Moeders voor Moeders, een vereniging die Ramona na aan het hart ligt.

Ik ben zelf een jonge moeder en kan me inbeelden hoe vreselijk het moet zijn als je onvoldoende middelen hebt om je kinderen eten of kleren te kopen. Ik vind mode een uitstekend kanaal om veel mensen mee te bereiken en hoop met deze t-shirtlijn wat geld te kunnen inzamelen voor de organisatie Moeders voor Moeders.

Ramona Stoica - Helder Antwerp

De vrouw als inspiratiebron

De collectie bestaat uit 2 t-shirts en 1 sweater, bedrukt met twee tekeningen van de Antwerpse illustratrice Tinika, die zich voor de collectie liet inspireren door het begrip vrouwelijkheid. Zo is er een schattige lipsticktekening of een print van een jonge vrouw met streepjes t-shirt.

De rode draad in mijn werk zijn vrouwen. Ze worden sensueel, gevoelig en speels weergegeven. Ik vind het ganse proces van creatie leuk – het is heel ontspannend en dan vergeet ik even de wereld rondom mij.

Illustratrice Tinika

Limited edition & fairwear

De collectie is vanaf 22 juni tot eind augustus te koop, via de website www.helderantwerp.be en in multibrandstore Ramòn in Antwerpen (Leopoldstraat 19). De t-shirts kosten 49 euro en de sweater 79 euro.

De t-shirts zijn gemaakt uit 100% organisch katoen en dragen het fairwearlabel.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten