Studio Achoo: Esthetisch en ethisch verantwoord design

Een allround designstudio, van meubelontwerp tot ontwerp van interieurobjecten, verlichting, totaalprojecten en 3D-printing objecten, met een focus op duurzaamheid. Dat is studio Achoo. Designer Bart Van Houcke is een creatieve duizendpoot die een liefde heeft voor hernieuwbare materialen en upcycling. Hij verkent daarbij graag de onbetreden paden. Zijn nieuwste creaties Moro en Luzette zijn binnenkort te bewonderen op de Biënnale Interieur te Kortrijk.

Form Follows Function

Design is voor Studio Achoo een combinatie van een tijdloze vorm en functionaliteit. Het is de rode draad die door alle ontwerpen en producten loopt.

Als ontwerper vind ik het belangrijk dat je je kan verantwoorden hoe een vorm tot stand gekomen is. De bekende uitdrukking 'form follows function' geloof ik sterk in. Wat ben je met een vorm als deze niet functioneel is. Studio Achoo maakt zich sterk om deze vorm en functie te combineren met innovatieve projecten en tijdloze ontwerpen. Enkel zo komen producten met een toegevoegde waarde tot stand en tot hun recht. 

Bart Van Houcke 

Tafel Luzette

Voor het ontwerp van tafel Luzette vertrok Studio Achoo niet vanuit een typische tafel (4 poten en een blad) maar vanuit het idee om één volume te creëren. De schuine en geometrische vormen wekken de illusie dat de tafel in de ruimte zweeft. Naast het esthetische aspect heeft designer Bart ook veel oog voor de functionaliteit. De tafel is zo ontworpen dat er makkelijk een lade of legplanken in kunnen geïntegreerd worden zonder afbreuk te doen aan de vorm. Dat maakt de tafel zowel geschikt als eettafel en als bureau. De bijhorende zitbank maakt het geheel af.

 Prijs: 4800 euro ( alle ral kleuren mogelijk) - andere uitvoeringen (marmer - copper/gold/chrome look - houtfineer) op aanvraag.

Prijs met bank: 6000 euro (op vraag met kussen op maat)

Standaardafmetingen: 2500 L mm x 950 B  x 750 H.

Bestellen via info@achoo.be

 Moro x Tomorrowland

De Moro (fun in Noors) zetel is het resultaat van een samenwerking tussen Studio Achoo, Colossus 3D printing en Tomorrowland. Colossus is een start-up die de grootste 3D printer ter wereld bouwde. De producten worden geprint uit tientallen soorten gerecycleerd materiaal. Toen Tomorrowland bij Colossus aanklopte voor het printen van meubilair voor Dreamville, schakelden zij Studio Achoo in voor het design. Het resultaat is een één- en tweezit in twee formaten . De kleine zetel wordt in 1 uur geprint, de grotere in een 5-tal uren. Intussen siert de Moro ook al de nieuwe kantoren van AB Inbev. Het succes van dit ontwerp en het feit dat de zetels zo snel kunnen geprint worden, zette designer Bart ertoe aan om de Moro te lanceren voor het grote publiek. Zijn stevige materiaal en onderhoudsvriendelijkheid maken van de Moro een ideaal buitenmeubel. Al is het evengoed een blikvanger in huis. Beschikbaar in alle RAL-kleuren.

Prijzen:

Eénzit klein 399 - éénzit groot 499 euro

Tweezit groot 599 euro

Bestellen via info@achoo.be

Over Studio Achoo

Studio Achoo (Algemeen Creatief Huis voor Ontwerpen) werd in 2014 opgericht door designer Bart Van Houcke . Met een opleiding industriële productontwikkeling en meer dan 10 jaar ervaring als designer bij oa. Delta Light en Mewaf voelde hij dat het moment er was om zijn eigen ding te doen. Studio achoo wil het verschil maken op het gebied van creativiteit, maakbaarheid, vormgeving en duurzaamheid. Studio Achoo werkt graag aan innovatieve projecten die een maatschappelijke insteek hebben (bv 3d printing op basis van gerecycleerd plastic, ontwerp kinderspeelgoed op basis van bioplastic.) etc... Naast Studio Achoo richtte Bart ook designcollectief COPAIN op samen met Dwight Warnez en Mathieu Deraeve, waarmee hij producten voor urban slow living ontwikkelt (oa vuurkorf Tam Tam en designschommel).

Awards:

X50 DesignAward (Copain Tam Tam)

Genomineerd Henry Van de Velde Awards (Copain Tam Tam)

Design Award Stad Eindhoven (oplossing voor aanpak zwerfvuil met de vuilbak van de 21ste eeuw)

Genomineerd voor Innovation Awards ( tuinmeubilair petalouda op basis van zonne-energie en ledverlichting - eindwerk)

Biennale Interieur

Je vindt Studio Achoo en Copain in de hall 'The Floor is yours' op de Biennale Interieur, 18-22 oktober.

Werkt graag aan innovatieve projecten die een maatschappelijke insteek hebben (vb 3d printing op basis van gerecycleerd plastic, ontwerp kinderspeelgoed op basis van bioplastic.) etc. Op 18 oktober doet Bart een presentatie over de Cbubby tijdens Designfusion. Young designers on stage.

 

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten