Wolvis: breigoed met poëtische insteek

Nieuwe collectie geïnspireerd door de fotografie van Bernd & Hilla

Voor haar nieuwste wintercollectie haalde architecte Griet Depoorter haar inspiratie uit het werk van fotografenduo Bernd & Hilla. Zij staan internationaal bekend voor hun zwart-witfotografie van vakwerkhuizen en industriële installaties. De geometrie, de baksteenpatronen en de repetitieve composities van industriële gevels vormen met hun onontgonnen schoonheid de basis voor deze collectie.

Twee reeksen, vijftien variaties

De collectie Bernd&Hilla bestaat uit twee reeksen: een reeks in zeer fijne jacquard in merino en een reeks in grover gebreide jacquard in een blend van merino en cashmere. De fijne sjaals vormen een stijlvol  accessoire, de grovere voelen aan als een kledingstuk op zich. Beide sjaals zijn helemaal unisex. Door de uitgekiende materiaalkeuze zijn de sjaals heerlijk zacht en kriebelvrij.

Prijs merino: 99 euro

Prijs merino cashmere: 109 euro

Zorg voor het milieu

Wol is een hernieuwbaar product. Wolviswol wordt geproduceerd in Australië en in de Himalaya. Het duurzaamheidslabel Oeko-Tex sluit het gebruik van schadelijke stoffen tijdens het productieproces van de wol uit. Wolvis levert zo precies mogelijk op vraag van de markt. Dankzij de kleine oplages en de beperkte stock gaat geen enkele Wolvis verloren. De sjaals worden volledig in België gemaakt.

Over Wolvis

Architecte Griet Depoorter richtte wolvis op in 2013. Alle sjaals worden geproduceerd in een klein familiebedrijf in West-Vlaanderen, dichtbij het Gentse ontwerpatelier. Klanten kunnen in het atelier sjaals passen en aankopen. Elk jaar staat één hoofdcollectie centraal, die varieert met de seizoenen. Grafische patronen en ritmische structuren vormen de basis voor unieke stukken met een tijdloos karakter. Inspiratie komt vanuit de natuur of de architectuur. De warme herfst/wintercollectie ontpopt zich in het voorjaar tot een lentecollectie met lichte materialen en frisse kleuren.

Foto's: Thomas Dhanens

Styling: Lisa Lapauw

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten