Belevings- en inspiratiehuis 'Guillaume' opent de deuren in Gent

Liefhebbers van Belgisch design, interieurinrichting en nieuwe ontwerpers, kunnen sinds vorig weekend hun hart ophalen in het nieuwe belevingshuis 'Guillaume'. Interieurarchitect Guillaume Van Durme gaf er een nieuwe bestemming aan een prachtig, leegstaand herenhuis in centrum Gent. Alles is er te koop, tot het huis zelf.

Interieurarchitect Guillaume Van Durme is al aan zijn 18de verhuis toe. Telkens waardeerde hij zijn woonst op tot een pareltje. In combinatie met zijn liefde voor Belgisch design bracht het hem op het idee om een leegstaand pand in te richten als showroom en eventspace en open te stellen voor het grote publiek. Toen hij zijn oog liet vallen op een leegstaand pand in de Oude Houtlei in Gent, vielen alle puzzelstukjes samen. Hij kwam met de eigenaar overeen om een periode gratis over het pand te mogen beschikken, in ruil knapt hij het volledig op tot kijkwoning. Momenteel is Guillaume al op zoek naar een nieuw pand voor zijn concept.

Belgisch design

Het belevingshuis heeft meerdere functies. Het is een showroom voor Belgisch design enerzijds en een eventruimte anderzijds. Alle meubilair of interieurobjecten zijn te koop, en ook het huis zelf staat te koop. Via een open call cureerde Guillaume opkomende designers. Met 'Guillaume' wil hij hen een platform geven en Belgisch design toegankelijker maken voor het ruime publiek. In een huiselijke en gemoedelijke sfeer kun je inspiratie opdoen, nieuwe ontwerpers ontdekken en de items kopen. Elke kamer op het gelijksvloers en de eerste verdieping is ingericht als in een bewoond huis.

Een greep uit de ontwerpers:

- Filip Deslee - http://www.loft4c.be

- Armand & Francine - http://www.armandfrancine.be

- Straff Design - https://www.straffdesign.com/nl/

- Guillaume Van Moerkercke - https://www.ad-random.be/nl

- KIIV design - https://kiiv.be

- NEJD - http://nejd.be

- Valerie Bervoet - http://www.aber.be

- Studio Lauka: https://www.lauka.co

PRAKTISCH

Oude Houtlei 2

9000 Gent

Openingsuren showroom: 

Vrijdag, zaterdag & zondag van 10u - 18u

 

Instagram: gewoon.guillaume

Foto's: Aaron Michels

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten