Nieuwe OTIS rum weerspiegelt de kracht van het moment

Try a little tenderness

____

 OTIS is een nieuwe rum die deze maand gelanceerd wordt door drie Belgische vrienden. De premium rum, afkomstig van de Cayman Islands, is geïnspireerd door het exotische en focust zich op het bel(i)even van het moment. Denk: de tijd die trager gaat, de dialoog die vager wordt. Zowel de rum als het moment dienen intens beleefd te worden.  Een filosofie die zich verder vertaalt in het OTIS-verhaal en het design. 

DE RUM 

 

OTIS vindt zijn oorsprong in de Cayman Islands, een plek die meteen ook bijdraagt aan het unieke karakter van de rum. Niet alleen de oude eiken bourbonvaten, maar vooral de omgeving en diens ideale temperatuur zorgen ervoor dat OTIS niet zomaar een doorsnee rum is. Op exact 12,08 meter diepte in de ongerepte Caraïbische Zee wordt de rum met het woelen van het water gerijpt. Hierdoor worden jarenlang alle houtextracten en bourbonaroma’s aan de vaten onttrokken. Aan de basis van de destillatie ligt verse organische rietsuiker en een unieke koperinstallatie. Het resultaat: een complexe, karaktervolle rum met een warme en volle amberbruine kleur. Elegant, smooth en een ronde body. Perfect om puur te serveren of in een old fashioned cocktail te verwerken.

 

THE MOMENT

Timing is key… Passion mandatory

 

De drie vrienden weten maar al te goed dat we proeven met meer dan één zintuig. Geïnspireerd door de sensuele soulmuziek van Otis Redding -what’s in a name-, diepe gesprekken en grote emoties, staat vooral beleving centraal. Als het ware een afrodisiacum, belichaamt OTIS Rum de charme en schoonheid van het moment, dat intens en als waardevol beleefd wordt. Rum is niet langer voorbehouden voor “Mad men”, maar ook voor zij die verlangen, de kunstenaar, de muzikant, de filosoof, de dromer en bovenal de zelfbewuste vrouw…

Deze treffende sfeer wordt ook doorgetrokken naar de stijl en de allure van de fles. Dansende vrouwelijke houtetsen op het etiket doen denken aan soul en sensualiteit. Een subtiele extra is de gebruiksaanwijzing die rond de hals van de fles is gewikkeld. Een reminder om ten volle van het moment te genieten.

Praktisch

OTIS Rum is vanaf nu te verkrijgen bij o.a. Piet Moodshop in Gent en Boissons beaux Freres . Voor 45 euro schenk je jezelf of iemand anders unieke OTIS-momenten. Meer informatie vind je op www.otisrum.com.

Over Otis Rum

OTIS is het project van Glenn, Hendrik en Laurent. Drie ondernemende vrienden met elk hun specifieke karakter: de denker, de doener en de beslisser. Hun individuele persoonlijkheid maakt dat zij zich vol passie en overtuiging inzetten voor OTIS.

 

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten