Selected by Ramon, nieuw pop-up concept in Antwerpen

Ramon is een conceptstore in Antwerpen die sinds januari 2018 Belgische en duurzame merken herbergt. De winkel zet zowel kleinschalige, Belgische merken als internationale ontdekkingen in de kijker. Van 20 november tot 29 december organiseert Ramon een pop-up concept, waarbij ze tijdelijk onderdak geeft aan een aantal Belgische kleinschalige merken, om hen zo meer kans op exposure en verkoop te geven.

De labels

De geselecteerde labels zijn allen duurzaam op hun eigen manier. Door hun kleinschaligheid zijn sommigen nog relatief onbekend, wat ze zeker niet minder het ontdekken waard maakt!

Eva Maria

Eva-Maria kiest als modelabel bewust om met haar beperkte collecties buiten de seizoenen om te werken. De handgemaakte stukken zijn vervaardigd in originele en exclusieve stoffen die organisch tot stand komen. De ontwerpster laat zich inspireren door zowel design- als reststoffen die ze toevallig op haar weg tegenkomt. Haar trouvailles. Soms kan er maar een enkele jurk uit de stof. Maar ook met haar zelfontworpen stoffen toont Eva- Maria haar vakmanschap en passie voor kleurgebruik en patronen. Typerend voor het merk zijn de speelse silhouetten en haar bewondering voor de vrouwelijke diversiteit.

Marjan Storme

Marjan Storme brengt een verhaal van slow fashion en sustainability. De cruciale basics in een eigenzinnige, uitgepuurde en tijdloze versie. Authentieke high-end fashion, kwalitatieve stoffen en stijlvolle snits. Haar eerste dames capsulecollectie is bestemd voor de vrouw die haar eigenheid wil benadrukken met een combinatie van essentie en kracht. Eén collectie per jaar die wordt aangevuld. Geen afval, geen overstock. Wat nog? 100 %Belgische makelij.

Marylène Madou

Marylène Madou is een Belgisch printlabel dat zich voornamelijk focust op het ontwerpen van exclusieve zijden sjaals. Marylène is textielontwerpster met een enorme passie voor prints. Alles wordt dan ook in haar eigen studio getekend en ontwikkeld. Het label staat ook voor ethische productie. Iedere sjaal is een luxeproduct op zich dat geprint wordt in Europa en met de hand wordt afgewerkt. De inkt waarmee de stoffen worden bedrukt zijn ecologisch en volledig recycleerbaar. 

Nayestones

Als ontwerpster van hedendaagse juwelen heeft Natalie Schayes al vele levens en passies gehad vóór ze ons haar visie op schoonheid geeft en ons raakt door de sensualiteit van haar juwelen. Natalie lanceert en creëert haar merk onder de naam Nayestones (combinatie van haar naam en voornaam en het woord steen - stones in het engels). Ze tekent en ontwerpt eerst prototypes en laat daarna haar ontwerpen uitvoeren door zorgvuldig geselecteerde vakmensen.

Haar juwelen zijn tijdloos en worden gedragen als een tweede huid, modern en licht tegelijk. Elke nieuwe collectie vormt een ruimte voor expressie waar lichaam, edele materialen en stenen of parels elkaar ontmoeten. 

Vol zin en symboliek brengt Nayestones haar pure ontwerpen terug tot alleen de essentie overblijft. Heel eenvoudig, ver weg van het protserige.  

Praktisch

Selected by Ramon vindt plaats van 20 november tot 29 december in Ramon

Leopoldstraat 19

2000 Antwerpen

Openingsuren

Dinsdag - zaterdag: 11 - 17.45 uur

In december open op zondag 9, 16 en 23 vanaf 13 tot 17.30 uur

Late Night Shopping

Op vrijdag 7 december kun je shoppen tot 21 uur, de ontwerpsters zijn dan ook aanwezig voor een kennismaking

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten