De nieuwe zomercollectie van Atelier Noterman

Sartoriale looks met een vleugje nonchalance

Dat de kleren de man wel degelijk maken, daar zijn ze bij het Belgische Atelier Noterman heilig van overtuigd.  Het Belgische herenbroekenmerk staat al bijna 8 jaar voor kwaliteit, uitgekiende ontwerpen en een perfecte pasvorm. Voor de nieuwste collectie liet de designer zich inspireren door het kleurenpalet van woestijnlandschappen.

Authentic, detox denim, urban of gold line

De ruime collectie wordt onderverdeeld in 4 lijnen: Urban, Denim, Authentic & Gold Line. 

Urban: jonger en hedendaags, met comfortabele stoffen of stoere details

Denim: de gekende jeansbroeken gemaakt uit detox denim (waarbij het verbruik van water en schadelijke stoffen tot een minimum wordt herleid)

Authentic: geklede broeken in katoenblend in verschillende kleuren

Gold line: zuivere Italiaanse wol en perfectie tot in de details

The details are not the details

Van de stiksels tot de knopen en labels, Atelier Noterman werkt de broeken af tot in de perfectie, en dit zowel aan de binnen-als buitenkant. Een comfortabele broeksband of aanpasbare sluitingen die een riem overbodig maken, over alles werd nagedacht. Het is tegelijk een knipoog naar het ambacht van het broeken maken, dat al drie generaties door het bloed van de familie Noterman stroomt.

Duurzaamheid

Nog voor duurzaamheid een marketingtool werd, kwam Atelier Noterman als eerste met de Detox Denim op de markt, eeen jeans die bij de productie van de stof 80% minder water en ook 80% minder energie en 80% minder chemicaliën verbruikt. Zaakvoerder Wouter Noterman maakt er zijn missie van om bewust te produceren. En dat proces verloopt stapsgewijs en op verschillende vlakken. Naast het gebruik van ecologische stoffen, worden ook plastic verpakkingen geband uit de logistiek. 

Praktische info

Prijzen:

Denim: 160 -170 euro

Authentic: 160-180 euro

Urban: 160 - 170 euro

Gold Line: 190 - 250 euro

Atelier Noterman is verkrijgbaar in meer dan 60 verkooppunten (boetieks en conceptstores) over België en 2à verkooppunten over Nederland.

Over Atelier Noterman

Atelier Noterman is een label van de familie Noterman, die met hun bedrijf Novavo al meer dan 50 jaar actief is in de textielindustrie. Het bedrijf is gevestigd in Kluisbergen en voor de productie werken ze samen met lokale ateliers in Portugal. Duurzaamheid, verantwoord ondernemen en respect voor mens en milieu behoren tot de kernwaarden van het bedrijf.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten