Nieuw Belgisch modelabel JOHNY

voorspelbaar onvoorspelbaar

There's a new kid in town. JOHNY wordt in het leven geroepen als antigif voor middelmatigheid. Er is immers al veel van hetzelfde en iedereen lijkt ook met dezelfde kledij rond te lopen. Een oproep naar individualiteit dus, met een flinke knipoog naar het verleden. JOHNY wil ondefinieerbaar zijn. Vrouwelijk én boyish, elegant maar ongetemd. Nooit voorspelbaar, altijd opvallend. Met mode als uitdrukking van je gemoed.

Geïnspireerd

Johny is een spin-off van het meer basic Johny be good,maar vertelt evengoed een verhaal. Telkens anders, geïnspireerd door kunst, culturen, poëzie en literatuur, design én een grote liefde voor mode. Voor deze collectie liet de ontwerpster zich inspireren door het bijbelverhaal van Adam en Eva. Op sommige stuks is een subtiele verwijzing naar de slang terug te vinden, die symbool staat voor verleiding, en de positie van de vrouw.

Colour Block

Gedurfd kleurgebruik en colourblock kenmerken deze collectie, waar alles lijkt te mogen, ongeacht het seizoen. Felgeel en zachtpaars, lichtblauw en wit, onder het motto: why not?

Knitwear

Een groot deel van de collectie bestaat uit knitwear. De debardeur is back en speelt een centrale rol als allrounder. De muts met in-your-face logo-etiket en bijhorende sjaal met slangtekening in mohair/alpaca zijn het perfecte accessoire voor aankomende winter.

Duurzaam

JOHNY wil ook verantwoordelijkheid nemen en gebruikt daarom enkel dead stock (het einde van de stofrol) van voornamelijk natuurlijke en kwalitatieve materialen als zijde, wol en biokatoen. De stukken worden lokaal gemaakt, in Europa, op kleine schaal zodat er geen overproductie is. Alle knitwear wordt gemaakt in een Belgisch atelier.

 

Praktische info

De collectie is vanaf mid juli verkrijgbaar via enkele high-end multimerkenboetieks in Vlaanderen (Ferrer -Nieuwpoort, Juuls - Aalter en Avenue-Belsele).

Prijzen tussen 175 en 290 euro.

Meer beelden: zie link

Foto's: Valerie De Backer

Styling: Julie D'hooge (Missjuliapiep)

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten