Nieuw Belgisch interieurmerk Illus trapt af met spiegelcollectie

Julie Thiers en Henri Van den Broeke richten met hun Atelier 10.8 al jarenlang woningen in voor diverse klanten. Daarbij stootten ze telkens op een gebrek, nl. het vinden van mooie spiegels. Het bracht hen op het idee om zelf een lijn van spiegels op de markt te brengen. De vereisten? Een minimalistisch design, functionaliteit èn een Belgische productie. Illus staat voor everyday minimal objects. De collectie bestaat uit drie spiegels in verschillende uitvoeringen maar zal al snel worden uitgebreid en aangevuld met verschillende objecten.

What's in a name

De naam Illus is afgeleid van het woord illusie. Julie en Henri zijn er immers van overtuigd dat je met het juiste object een illusie van ruimte of rust kunt creëren. De drie spiegels van de collectie Edie, Georgette en Beatrice dragen de namen van muzes van bekende kunstenaars. Elk hebben ze hun functionaliteit en zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen of kleuren (wit of zwart staal, messing, inox).

GEORGETTE

GEORGETTE is de eerste creatie van Illus. Een rechthoekige spiegel met handig plankje waarop een houder voorzien is voor een kaars of vaasje. Het is een nostalgisch detail dat de spiegel een romantisch kantje geeft, al past deze spiegel perfect in een hedendaags interieur. GEORGETTE is verkrijgbaar in messing en wordt geleverd met vaasje en kaars.

Prijs: 975 euro.

Afmetingen: 420 mm x 300 mm

EDIE

Met zijn pure design en vorm past EDIE in elke ruimte. Verkrijgbaar in twee formaten en in messing, zwart of wit staal of inox.

EDIE small (750 x 375 mm): vanaf 425 euro

EDIE tall (900 x 425 mm): vanaf 495 euro

BEATRICE

Door haar ronde vorm is Beatrice de meest veelzijdige spiegel uit de collectie. Ze geeft iets extra aan elke ruimte, van leefruimte tot kantoor. BEATRICE is verkrijgbaar in twee formaten en drie afwerkingen (zwart of wit staal en messing).

BEATRICE small (600 mm): vanaf 585 euro

BEATRICE tall (800 mm): vanaf 625 euro

Praktische info

De spiegels zijn verkrijgbaar bij interieurzaak Objet Trouvé in Kortrijk, Knokke en Brussel of via hello@illus-object.com.

Foto's: The Fresh Light

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten