Handtassenlabel A e s a e r t: Delvaux achterna

Griet Aesaert maakt sinds 2014 leren tassen in haar atelier in Gent. De voormalige architecte heeft iets met leer. Een passie die ze ontdekte, toen ze in Zürich naast een lederatelier woonde. Niet alleen omwille van de tactiliteit, puurheid en geur van het materiaal maar ook omwille van de duurzame aard. Een liefde die enkel nog werd aangewakkerd door de cursus lederbewerking die ze 5jaar lang volgde. Kenners vergelijken haar merk met Delvaux, omwille van het kwaliteitsleer waarmee Griet werkt en de hoge afwerkingsgraad van haar stuks.

Leer als recuperatiemateriaal

De basis van een goede handtas ligt in het kiezen van goed materiaal en daarom kiest Griet enkel voor kwaliteitsleer van de hoogste klasse. De huiden waarmee de A E S A E R T - tassen worden gemaakt, zijn afkomstig van Europese koeiendie uitsluitend voor hun vlees worden gekweekt en is dus een recuperatiemateriaal. Het looien gebeurt op plantaardige wijzein de beste looierij van België, waar ook het leder van Hermès wordt gelooid. 

Bij plantaardig looien wordt boomschors van mimosa en kastanje gebruikt in plaats van chroom. Dit is beter voor het milieu en verlengt de levensduur van het leder.

Waar plantaardig gelooid leer doorgaans stug is, wordt het A E S A E R T - leder nog eens op natuurlijke wijze gekneed, zodat het een enorme soepelheidkrijgt. 

Duurzaamheid

Een A E S A E R T - tas, die heb je voor het leven. Niet enkel de levensduur maakt de tassen duurzaam, ook de keuze voor kwaliteitsleder draagt ertoe bij. Dat de tassen in België én met de hand worden gemaakt, maakt de impact van een A E S A E R T - tas minimaal.

Over Griet Aesaert

Griet Aesaert is een Gentse architecte die zich sinds jan 2018 fulltime heeft toegelegd op haar label 

A E S A E R T. Ze wil met haar tassen voornamelijk actieve vrouwen aanspreken voor wie een tas naast mooi ook handig en praktisch moet zijn. Haar tassen worden gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen, en daarom wordt haar merk wel eens met Delvaux vergeleken. 

De tassen zijn verkrijgbaar via haar webshop www.aesaert.be. Je kan ook altijd langsgaan in haar atelier in Gent waar je zelf je tas op maat kan samenstellen.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten