W.R.Yuma, zonnebrillen uit plastic waste met hoog fashiongehalte

Het concept van W.R.Yuma is op zijn zachtst gezegd revolutionair te noemen. Het merk brengt sinds 2018 zonnebrillen op de markt die volledig worden gemaakt met afval van koelkasten, dashboards en petflessen. Met behulp van 3D-printtechnologie en lokaal gerecycleerd plastic worden de brillen in Antwerpen ontworpen en handmatig geassembleerd met Italiaanse brilglazen van topkwaliteit (100% UV-bescherming). Hun lancering was meteen een schot in de roos, zowel in België als internationaal. Met hun nieuwste collectie wil het merk nog meer inzetten op het modebewuste aspect. Het resultaat mag er zijn, een reeks trendy brillen in verschillende afwerkingen en stijlen.

Nieuwe collectie

De bestaande collectie wordt aangevuld met vijf iconische designs in verschillende materialen. Voor het eerst wordt een afwerking met walnoot veren toegevoegd aan de beschikbare kleuren. De monturen zijn fris en hedendaags, daarmee wil W.R.Yuma zich richten naar een modebewust publiek. Een jonge en hippe doelgroep die inziet dat ze wel degelijk een verschil kunnen maken door het maken van bepaalde keuzes. De collectie bevat zowel brillen voor mannen en vrouwen als unisex modellen.

Leuk om weten: W.R.Yuma is genoemd naar de zonnigste plek op aarde: Yuma (in Arizona, VS).

Micro factory

Alle brillen worden op bestelling gemaakt en geassembleerd in de micro-factory op de locatie Circulair Zuid in Antwerpen. Je kunt er ter plaatse gaan bekijken hoe en met welke materialen de brillen worden gemaakt. W.R.Yuma combineert de nieuwste technologieën met het nostalgische ambacht van het brillen maken. Ze zijn wereldwijd de enige speler die 3D-printing gebruikt om eyewear te maken van plastic afval.

Gerecycleerd én recycleerbaar

W.R.Yuma gaat sinds recent nog een stapje verder met hun concept. Je kunt je oude W.R.Yuma bril gratis terugsturen voor recyclage en krijgt dan meteen ook korting op een nieuwe. Dankzij de 3D-printing is de bril volledig demonteerbaar. Hoe ouder de bril, hoe meer korting. Circulaire economie it is!

Onze visie is een wereld waarin afval niet bestaat. Onze zonnebrillen bestaan niet enkel uit gerecycleerd afval, maar ze zijn dankzij 3D-printtechnologie ook demonteerbaar zodat ze makkelijk terug gerecycleerd kunnen worden.

Sebastiaan de Neuborg, oprichter

Traceerbaarheid

Transparantie behoort tot een van de kernwaarden van het jonge label. Op elke bril vind je een unieke code waarmee je op de website ontdekt waarvan die bril is gemaakt, maar ook wanneer en hoe.

Praktische info

De zonnebrillen zijn te koop via de webshop en kosten tussen de 129 en 199 euro (met gepolariseerde glazen)-(verzendkosten wereldwijd 4,90 euro). Daarvoor krijg je een coole bril in een al even coole verpakking die je gratis kunt passen en terugsturen.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten