Charlotte Pringels: talent van eigen bodem

SS19 brengt elegante silhouetten waarbij materialen, pasvorm en duurzaamheid centraal staan

Charlotte Pringels studeerde in 2012 af aan de Antwerpse Modeacademie en timmert sindsdien aan haar eigen label. Het uitgangspunt van elke collectie is het creëren van tijdloze stukken die bedoeld zijn om seizoenen te overstijgen. Charlotte werkt uitsluitend met natuurlijke, gerecycleerde en organische materialen en zet daarmee zowel in op duurzaamheid als draagcomfort. Geen wonder dat de ontwerpster intussen een breed en trouw clienteel heeft opgebouwd.

SS19

De zomercollectie bestaat uit 25 looks die elegantie en vrouwelijkheid uitstralen door de snit en keuze van materialen. Charlotte houdt bij het ontwerpen steeds rekening met verschillende lichaamstypes, want de perfecte maat bestaat immers niet. Alle patronen tekent ze zelf uit, waardoor de pasvorm en het draagcomfort optimaal zijn. Stoffen als organisch linnen, viscose, katoen en gerecycleerde polyester/linnenmix benadrukken dit comfort. Het kleurenpalet is ingetogen en bestaat uit een reeks natuurlijke zand- en aardetinten aangevuld met nacre, ecru, kaki en strepen in tan en fuchsia.

Die liefde voor kwaliteit valt terug te traceren naar Charlotte's grootmoeder die kleermaakster was. "Zij maakte kleding op maat en vaak waren dat prachtige avondjurken uit zijde. Als kind was ik ontzettend gefascineerd door de precisie waarmee ze werkte, hoe de stoffen aanvoelden en hoe zij ermee omging. Het is uit die herinnering dat ik na haar dood heb besloten om me in te schrijven voor de toelatingsproeven aan de Academie."

Duurzaamheid

Charlotte gelooft in ‘slow fashion’ en de kracht en eenvoud van elegantie, in een poging om de manier waarop wij als samenleving consumeren te veranderen of op zijn minst uit te dagen. Met haar hoogwaardige collecties wil zij bewijzen dat investeren in haar kleding een investering is in jezelf, je garderobe en een duurzamer modesysteem.

Persoonlijkheid

Bij het ontwerpen van een collectie heeft Charlotte telkens een duidelijk beeld van voor wie ze de stuks maakt. Het zijn vrouwen met persoonlijkheid, die zich niet laten dicteren door de laatste modetrends en gesteld zijn op kwaliteit en comfort. Op dat type vrouw staat geen leeftijd.

Praktische info

De collecties van Charlotte Pringels zijn te koop in een 20-tal multibrandstores in België. Ze heeft sinds kort ook een eigen webshop waar je huidige en eerdere collecties kunt kopen.

Prijzen van nieuwe collectie variëren tussen 245 (top), 298-370 (kleed) en 399-475 (blazer en jas) euro.

Over Charlotte Pringels

Charlotte Pringels studeerde in 2012 af aan de Antwerpse Modeacademie en startte in 2013 haar eigen label waarmee ze tijdloze, pret-à-porter mode wil brengen voor de vrouw die op zoek is naar kwaliteit en elegantie. De zoektocht naar de juiste verhoudingen en vormen is voor Charlotte net zo belangrijk als het resultaat zelf.

Charlotte runt het label samen met haar moeder, die instaat voor de verkoop en alle administratie. Samen vormen zij een perfecte tandem.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten