W.R.Yuma lanceert 's werelds eerste zonnebril met rivierplastic

W.R.Yuma brengt sinds 2018 zonnebrillen op de markt die volledig worden gemaakt met afval van koelkasten, dashboards en petflessen. Met behulp van 3D-printtechnologie en lokaal gerecycleerd plastic worden de brillen in Antwerpen ontworpen en handmatig geassembleerd met Italiaanse brilglazen van topkwaliteit (100% UV-bescherming). Als startup zijn ze steeds op zoek naar creatieve manieren om de afvalstroom te benaderen. Voor hun nieuwste realisatie sloegen ze de handen in elkaar met Stormkop, een expressieve vrijhaven voor kinderen en jongeren. Zij verzamelden afval uit de Schelde waarmee W.R.Yuma aan de slag ging. Het resultaat wordt vanaf 5 juni tijdens het event 'Zeebonken en Scheldejutters' en op 9 juni tijdens het ‘let’s talk dirty festival’ voorgesteld.

Wereldprimeur

Nooit eerder werd een zonnebril uit rivierplastic gemaakt. Met deze wereldprimeur wil W.R.Yuma een volledig nieuwe kijk op afval geven. Het verzamelde plastic uit de Schelde werd zorgvuldig schoongemaakt, versnipperd en omgesmolten tot 3D printer inkt. De brillen bestaan voor 50 % uit rivierplastic en 50% uit petflessen. Het is de eerste keer dat ze zo lokaal (op minder dan 1 km van waar plastic verzameld is) konden werken. Er zijn zowel brillen voor volwassenen als voor kinderen gemaakt. De kinderbrillen werden door kinderen gemonteerd tijdens een educatieve workshop .

 Lancering

De Scheldebrillen worden voorgesteld via het event 'Zeebonken en Scheldejutters', een fris groenstedelijk familiefestival voor kinderen van woensdag 5 tot zondag 9 juni volledig in het teken van actief burgerschap. Op 9 juni wordt het door W.R.Yuma nog eens gepresenteerd tijdens het plastic-free festival 'Let's Talk Dirty ' in Plein Publiek. De brillen worden niet te koop gesteld maar dienen vooral om awareness te genereren.

Partners

De Scheldebrillen konden tot stand komen dankzij financiële ondersteuning via het Stadslab 2050 programma van de Stad Antwerpen. Voor het project vond W.R.Yuma een perfecte partner in Stormkop. Stormkop is een creatieve vrijhaven voor jonge en minder jonge avonturiers op een oude scheepswerf in Antwerpen. Stromkop heeft een oud stukje schelde geadopteerd waar ze enkele keren per week afval gaan jutten met schoolkinderen. Ze willen oplossingsgerichte en creatieve oplossingen met afval stimuleren. 

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten