ELS van A E S A E R T: efficiënte klasse

Een veelzijdige tas, waar ongelooflijk veel in kan, die er tegelijk stijlvol en ongecompliceerd uitziet. Het is de creatie ELS, van het Gentse handtassenlabel A E S A E R T. Griet Aesaert ontwierp de tas aanvankelijk voor een vriendin, maar het werd al snel een vaste waarde in de collectie, met een heel eigen publiek. Een tas om meteen verliefd op te worden en overal mee naartoe te nemen. Met 3 gescheiden vakken,  waarvan 1 met ritssluiting,  kan je alles netjes op zijn plaats houden.  Alles heeft zijn eigen plekje (sleutelhangerhaakje, gsmvakje, ritsvakje en balpenvak – ideaal voor de perfectionisten). Door enkel de essentie over te houden, toont Griet Aesaert hoe mooi ongecompliceerde eenvoud kan zijn.

Praktische info

Els is verkrijgbaar in de kleuren camel, zwart en het typische A e s a e r t-blauw. Voor deze herfst komt daar ook mosgroen bij. De tassen zijn verkrijgbaar voor 429 euro via de webshop www.aesaert.be. Je kan ook altijd langsgaan in het atelier in Gent waar je zelf je tas op maat kan samenstellen. Je kiest voering, riem, leer... dan helemaal zelf.

Topkwaliteit

De basis van een goede handtas ligt in het kiezen van goed materiaal en daarom kiest Griet enkel voor kwaliteitsleer van de hoogste klasse. De huiden waarmee de A E S A E R T - tassen worden gemaakt, zijn afkomstig van Europese koeiendie uitsluitend voor hun vlees worden gekweekt en is dus een recuperatiemateriaal. Het looien gebeurt op plantaardige wijze in de beste looierij van België, waar ook het leder van Hermès wordt gelooid. 

Bij plantaardig looien wordt boomschors van mimosa en kastanje gebruikt in plaats van chroom. Dit is beter voor het milieu en verlengt de levensduur van het leder.

Waar plantaardig gelooid leer doorgaans stug is, wordt het A E S A E R T - leder nog eens op natuurlijke wijze gekneed, zodat het een enorme soepelheid krijgt. 

Over Griet Aesaert

Griet Aesaert is een Gentse architecte die zich sinds jan 2018 fulltime heeft toegelegd op haar label 

A E S A E R T. Ze wil met haar tassen voornamelijk actieve vrouwen aanspreken voor wie een tas naast mooi ook handig en praktisch moet zijn. Haar tassen worden gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen, en daarom wordt haar merk wel eens met Delvaux vergeleken. 

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten