Antwerps juwelenlabel Guillory combineert hedendaagse luxe met 70's glamrock

Nauwelijks twee jaar jong is het Antwerpse juwelenlabel Guillory, en toch slaagde het er al in opgepikt te worden door internationale magazines (oa Vogue Italië) en celebrities als Celine Bernaerts en Nathalie Fanj . Ontwerpster Anastasia Komleva maakt de meest bijzondere creaties die pure vrouwelijke kracht uitstralen. Dit vertaalt zich in een duidelijke signatuur en statementjuwelen voor vrouwen die er met hun persoonlijkheid uitspringen. Vrouwen die er een eigen stijl op naleven.

Wisselwerking tussen materialen

Alle stuks worden met de hand gemaakt door Anastasia , met een meticuleuze aandacht voor detail en design. Anastasia werkt enkel met zeldzame materialen die ze van over de hele wereld verzamelt. Denk daarbij aan Swarovski kristallen, handgeschilderde tassels in zijde, leer, tot zelfs echte pluimen... Elke creatie is even uniek als de materialen waaruit ze wordt gemaakt. Haar inspiratie haalt ze uit haar geboorteland Rusland en de vele reizen die ze met haar man maakt.

Tot in de kleinste details

In de afwerking toont zich de meester. Anastasia's oog voor detail gaat ver. Enkel zo wordt elk juweel een meesterwerkje dat beantwoordt aan Anastasia's hoge kwaliteitsnormen. Ondanks hun robuuste uiterlijk voelen de juwelen licht en zijn ze comfortabel om te dragen.

Trends

Guillory werkt niet bepaald met seizoenen, maar speelt wel in op trends en nieuwigheden. Zo creëerde ze onlangs een reeks oorringen in neon kleuren, op vraag van de bekende pianiste Chloe Flower (@misschoeflower) uit New York.

Praktisch

De juwelen zijn verkrijgbaar in een select aantal boetieks (oa Profiel in Leuven en Inoui in Madrid) en via de eigen webshop https://guilloryjewelry.com. Prijzen variëren tussen 105 en 350 euro.

Over Anastasia Komleva

Anastasia Komleva (29) groeide op in een klein dorpje in Rusland. Als tiener was ze gepassioneerd door mode, en hoewel ze op jonge leeftijd al kledij ontwierp onder de naam Guillory, bleek modeontwerpster geen carrièreoptie. Na haar studies werkte ze als brand marketeer in Moskou, maar mode liet haar niet los. Langzaam rijpte het idee voor een eigen juwelenmerk. Ze leerde haar Belgische man kennen en verhuisde 4 jaar geleden naar Antwerpen, waar ze meteen ook haar eigen atelier opstartte. Haar focus ligt op het design en de creatie van unieke stukken met een heel eigen romantische glamour look en een zweem van rock & roll.

Omdat ze alle stukken met de hand wil blijven maken vanuit een doorgedreven perfectionisme, kiest Anastasia er bewust voor om haar label kleinschalig te houden.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten