Antwerpse modemerk Helder lanceert capsulecollectie met Tiany Kiriloff

Ode aan de Belgische, duurzame mode

Dat Tiany Kiriloff een hart heeft voor duurzame mode, steekt ze niet onder stoelen of banken. Als die merken dan ook nog eens Belgisch zijn, dan is het al helemaal raak. Dat is ook ontwerpster Ramona Stoica van het Antwerpse label Helder niet ontgaan. De twee sloegen de handen in elkaar en lanceren begin juni een capsulecollectie zomerjurken.

Duurzaamheid

Tiany Kiriloff volgt al van in het prille begin het parcours van het jonge merk Helder. En ook omgekeerd betekent Tiany een bron van inspiratie voor het Antwerpse label. Het was dan ook een logisch gevolg dat beide powerwomen de handen in elkaar zouden slaan.

Tiany weerspiegelt voor mij volledig de Helder-vrouw: zelfstandig en vrouwelijk, een power woman met liefde voor mode(Belgische) maar ook voor onze planeet. 

Ramona Stoica - Helder

Vertrekpunt één voor deze co-creatie was een jurk te ontwerpen die de filosofie van beide dames benadrukt. Een jurk waarin je je vrouwelijk en zelfzeker voelt. Dat de jurk met duurzame materialen en op een verantwoorde manier wordt gemaakt, is een evidentie voor ontwerpster Ramona. Net als bij alle andere collecties werkte ze voor deze collectie enkel met stofoverschotten, die anders mogelijks in de verbrandingsoven zouden terechtkomen. De stoffen selecteert Ramona steeds met oog voor kwaliteit en exclusiviteit. Tiany en Ramona kozen voor patchwork als basis van de collectie. Verschillende stoffen en kleuren worden gecombineerd in een jurk met een prachtig resultaat als gevolg.

Mijn hartje klopt al langer voor alles wat Belgische mode is en al een tijd wil ik dit belangrijk onderdeel van mijn leven sustainable maken... met Helder komt er een begin aan mijn ambitie om dit ideaal waar te maken... slow, feminine en duurzame fashion. 

Tiany Kiriloff

Limited edition - Made in Belgium

Ramona maakte in het totaal 20 kleedjes in verschillende combinaties. Elke jurk draagt een uniek nummer. De jurken werden stuk voor stuk in België ontwikkeld en geproduceerd. De stoffen zijn een mix van dead roll en vintage, uit katoen of katoenmix. Dat van de stoffen slechts een beperkte hoeveelheid beschikbaar is, maakt de jurken extra bijzonder.

Praktische info

De collectie is vanaf begin juni te koop via de webshop www.helderantwerp.be. Prijs: 229 euro.

Over Helder

Helder werd in 2016 opgericht door de Roemeens-Belgische Ramona Stoica. Al van bij het begin zet het label volop in op duurzaamheid. Dat vertaalt zich in de keuze voor biologische of duurzame stoffen (tencel, biokatoen, viscose, ananasleer...), de kleinschaligheid van de collectie èn een Europese productie. Duurzaamheid is van in het begin het uitgangspunt, maar Ramona wil niet aan design inboeten. Met eigen prints en eigenzinnige snits zet Ramona een eigentijdse en kenmerkende collectie neer voor verschillende types vrouwen. 

Ik maak mode voor de echte vrouw, die duurzaam én stijlvol gekleed wil gaan, daarin wil ik geen compromissen sluiten. 

Ramona Stoica
Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?



berichten