Gezellig en duurzaam de herfst in met de nieuwigheden van The Soul Store.

Bij The Soul Store vind je een selectie duurzame en ecologische alternatieven voor het reguliere aanbod aan lifestyleproducten. Bezielster Ellen Vandamme selecteert merken op basis van hun ingrediënten, verpakking en verhaal. Duurzaamheid is de gemene deler die alle merken verbindt. Voor de herfst stelde Ellen een aanbod samen waar we enkele items van uitlichten.

Maison Plouf - Paris

Een ecologisch wasmiddel dat qua geur volledig personaliseerbaar is? Dat is het Parijse merk Maison Plouf. Aan het geurloze wasmiddel voeg je naar eigen smaak essentiële oliën toe. Door veel of weinig parfum toe te voegen, kan je de intensiteit van de geur van je wasgoed helemaal zelf beïnvloeden.

Bovendien is dit plantaardige wasmiddel geschikt voor alle huidtypes (ook gevoelige babyhuidjes) en voor alle soorten textiel (zelfs de meest delicate). Dankzij de doseerpomp gebruik je altijd precies genoeg wasmiddel voor de juiste hoeveelheid wasgoed. De plastic fles is uiteraard recycleerbaar.

Prijs: 19 euro voor het wasmiddel en 16 euro per parfum.

Geurende warmtekussentjes met biologisch graan

Na een koude herfstdag opwarmen in de zetel? Met de warmtekussentjes van Terrible Twins is het zalig relaxen. Alle kussens worden met de hand gemaakt uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten als zuiver linnen en biologische tarwe. Tarwe heeft als voordeel dat het veel zachter is dan de kersenpitten in de klassieke warmtekussens. Hierdoor is het kussen erg flexibel, zacht en kan je er dus ook perfect op liggen. Handig voor pijnlijke schouders of bij rugklachten. Of als je gewoon koude wintervoeten hebt. Wanneer je het kussen opwarmt, ruikt het naar een versgebakken broodje. Je kan er ook voor kiezen om biologische lavendel toe te voegen voor een extra geurervaring.

Prijs: 34 euro.

The Feel Good Candle

Gewone geurkaarsen bevatten vaak toxische stoffen en synthetische geuren. De kaarsen van The Feel Good Candle bestaan uit koolzaadwas en essentiële olie of natuurzuivere parfumolie. Koolzaadwas wordt, in tegenstelling tot paraffine en sojawas, duurzaam geteeld in Europa. Groningen staat bekend om de prachtige geel bloeiende koolzaadvelden. Alles van dit plantje wordt gebruikt en er is weinig afval. Op het bijgevoegde kaartje “how to handle this candle” vind je tips om je kaars goed te verzorgen en er tot wel 55 branduren van te genieten. Dankzij de mooie verpakking blijft de kaars ook lang na het branden een sfeermaker in je interieur.

Prijs: tussen 19,95 en 21,95 euro.

Merme Berlin - Facial Elixirs

De verandering van seizoenen vraagt veel van je huid. Het is belangrijk om er in deze periode extra zorg voor te dragen. Met de Facial Elixirs van het Berlijnse label Merme bijvoorbeeld.

Merme hanteert een 'Minimal Ingredient Philosophy'. De ingrediënten zijn zo krachtig dat ze op zichzelf kunnen staan: werkzaam zonder toegevoegde geuren of parabenen. De Facial Elixirs zijn gezichtsoliën. Deze facial oils worden makkelijk geabsorbeerd en geven de huid een gezonde glow. Bovendien hebben ze de kracht om huidproblemen mee op te lossen op een natuurlijke manier. Afhankelijk van je huidtype kies je het Elixir dat het beste bij je huid past.

De Facial Beauty Elixir met rozenbottelolie is in het bijzonder geschikt voor de droge en rijpere huid.

De Facial Balancing Elixir bestaat uit 100% biologische jojobaolie en is de ideale keuze voor een gecombineerde huid of huid met neiging tot acne. Ideaal voor een tiener of voor als je eigen huid zich soms ook nog als tiener gedraagt.

Voor de geïrriteerde en erg droge huid (eczeem, rosacea) of ontstekingsgevoelige huid (zware acne) is er de Facial Healing Elixir, gemaakt uit 100% biologische tamanuolie. Tamanuolie is een dikkere olie met een uitgesproken nootachtige geur.

Prijs: 32 euro.

The Soul Story

De Brugse Ellen Vandamme worstelde tot haar 30 met huidproblemen. Van eczeem tot acne, na een resem behandelingen eindigde ze met een gehavende en flinterdunne huid. Na het lezen van een artikel over de schadelijke ingrediënten in lippenbalsems, begon ze zich te verdiepen in natuurlijke huidverzorging en veranderde ze haar dagelijkse skincareroutine. Vandaag is haar huid beter in balans en voelt ze zich beter in haar vel. Ze inspireert de mensen rond zich dagelijks om hetzelfde te doen.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten