Het najaar kleurt rood met de tassen van Aesaert.

Met haar tijdloze tassen volgt ontwerpster Griet Aesaert de trends niet. Toch merkt ze de laatste tijd een toenemende vraag naar de kleur rood. Ze ging ervoor op zoek naar haar het perfecte tijdloze rood. Chique, classy en toch niet alledaags. Bovendien makkelijk te combineren met alle mogelijke tinten bruin, de andere trendkleur voor deze herfst.

Belgisch leder

Het leder dat Griet koos voor deze collectie is afkomstig van Belgische runderen en dus opnieuw van topkwaliteit. Het leer werd vegetaal gelooid. Bij plantaardig looien wordt boomschors van mimosa en kastanje gebruikt in plaats van chroom. Dit is beter voor het milieu en verlengt de levensduur van het leder.

Waar plantaardig gelooid leer doorgaans stug is, wordt het A E S A E R T - leder nog eens op natuurlijke wijze gekneed, zodat het een enorme soepelheid krijgt. 

Renée

Heuptasje Renée is de favoriet van velen. En dat is ook logisch, het tasje is net groot genoeg om plaats te geven aan al je valuables, en tegelijk heb je je handen vrij. Renée is uitgerust met een handige ritsopening aan de achterzijde (nylon, zodat je je kledij niet beschadigt) en aan binnenzijde volledig afgewerkt met het zachtste leder. Renée is al beschikbaar in koningsblauw, camel, off white en donkergroen, en daar komt nu dus 'mahogany' bij. Je kunt kiezen tussen een zwarte of ecru rits.

Prijs: 230 euro.

Sam

Rugzak Sam is de klassieker in de A E S A E R T collectie. De rugzak blinkt uit door eenvoud en functionaliteit en richt zich vooral naar de actieve dame. Dankzij de handige rits aan de achterkant hoef je de tas niet uit te doen om aan je belangrijkste spullen te kunnen. Het typeert elk A E S A E R T -ontwerp, dat vertrekt vanuit een bepaalde behoefte en eerst uitvoerig wordt getest en bijgestuurd waar nodig. Deze rugzak was al verkrijgbaar in de kleuren zwart, camel, koningsblauw en off white en wordt nu aangevuld in Mahogany.

Prijs: 450 euro.

Simone

Simone is de perfecte compagnon de route. Deze werd ontworpen op citytrip in Barcelona, met twee veilige vakken voor je waardevolle spullen en een ‘grijpklaar’ vak voor de tickets – reisgids/ flesje water... Praktisch en efficiënt.

Prijs: 280 euro

Grt

De tas waarmee het allemaal begon is de schoudertas Grt. Een model dat populair is omwille van de functionaliteit. Je kunt er veel gerief in kwijt en de tas is volledig gevoerd met stevige canvas en voorzien van handige opbergvakjes binnenin.

Prijs: 410 euro.

Praktisch

De nieuwe 'mahogany' lijn is verkrijgbaar via de webshop www.aesaert.be. In haar atelier in Gent kun je de tassen bewonderen en verschillende kleuren bekijken. Special requests kunnen daar ook besproken worden.

Over A e s a e r t

Griet Aesaert maakt sinds 2014 leren tassen in haar atelier in Gent. De voormalige architecte heeft iets met leer. Een passie die ze ontdekte, toen ze in Zürich naast een lederatelier woonde. Niet alleen omwille van de tactiliteit, puurheid en geur van het materiaal maar ook omwille van de duurzame aard. Een liefde die enkel nog werd aangewakkerd door de cursus lederbewerking die ze 5 jaar lang volgde. Kenners vergelijken haar merk met Delvaux, omwille van het kwaliteitsleer waarmee Griet werkt en de hoge afwerkingsgraad van haar stuks.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten