Antwerps modemerk Helder lanceert vegan knitwear collectie

Knitwear is altijd al een passie geweest van ontwerpster Ramona Stoica. Breien is echt vakmanschap en vraagt kunde & expertise. Ramona leerde zichzelf breien en experimenteerde al snel met garen, patronen en designs. Vanuit deze passie en creativiteit is het idee ontstaan om knitwear als vast onderdeel te integreren in de Helder garderobe.

Organisch breigaren - 100%vegan

Duurzaamheid zit in het DNA van Helder. Voor deze collectie is er dan ook gekozen om enkel te werken met organisch katoen dat er niet alleen uitziet als alpacawol maar ook even zacht en warm is. Het voordeel van dit garen is dat het volledig prikkelvrij is. De stuks kunnen dus perfect op “bloot vel” gedragen worden, ook door hen met een gevoelige huid. 

Deze keuze maakt de collectie ook meteen 100% vegan.

Gezellig thuis

In deze tijden zijn comfy kledingstukken een must geworden in ieders kleerkast. Heel wat mensen zijn verplicht van thuis te werken en dan grijp je al snel naar stukken die warm, gezellig en ook nog eens mooi zijn. Dat maakt van knitwear de ideale homewear. 

Beperkte oplage - unieke stuks

Helder is een slow fashion label en wil bewust meewerken aan het duurzamer maken van de modesector. Zo wordt het aantal modellen en de bijhorende stock steeds bewust laag gehouden. Dit maakt dat kans op overstock beperkt en bovendien is de klant zeker van een uniek stuk, win-win dus.

Deze herfstdrop bestaat uit een jurk, een cropped cardigan en een rolkraagtrui in verschillende kleuren (ecru, blauw, munt en kaki).

Praktische info

De collectie is vanaf eind oktober te koop via de webshop www.helderantwerp.be.

Prijzen:

Cardigan: 215 euro

Jurk: 280 euro

Rolkraag: 235 euro

Over Helder

Helder werd in 2016 opgericht door de Roemeens-Belgische Ramona Stoica. Al van bij het begin zet het label volop in op duurzaamheid. Dat vertaalt zich in de keuze voor biologische of duurzame stoffen (tencel, biokatoen, viscose, ananasleer...), de kleinschaligheid van de collectie èn een Europese productie. Duurzaamheid is van in het begin het uitgangspunt, maar Ramona wil niet aan design inboeten. Met eigen prints en eigenzinnige snits zet Ramona een eigentijdse en kenmerkende collectie neer voor verschillende types vrouwen. 

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten