Aesaert x Wolvis ontwerpen samen 'The Weekender' tas.

Het zat eraan te komen. Griet Aesaert (aesaert handtassen) en Griet Depoorter (Wolvis breigoed) zijn naast naamgenoot ook beiden architect, ambachtsvrouw en al jaren bevriend. Ze hebben een bewondering voor elkaars werk en supporteren elkaar aan de zijlijn. Een 2-tal jaar geleden ontstond het idee voor een collab. Het oorspronkelijke idee was om een klassieke aesaert-tas te maken in geweven Wolvis materiaal. Het werd uiteindelijk een perfecte symbiose tussen de ideeën van beide ontwerpers. Een prachtige en unieke shopper 'The Weekender'.

Limited edition

The Weekender draagt de typische signatuur van beide architecten. Griet Aesaert vertaalt haar gevoel voor geometrie en verhoudingen in prachtige tijdloze tassen. Terwijl Griet Depoorter inspiratie haalt voor haar collecties in architectuurfotografie en specifiek voor deze samenwerking: in de repetitiviteit van de apartementsgebouwen aan de Belgische kust. Net als elke Aesaert is deze tas elegant en praktisch. Het lijkt een eenvoudige shopper maar is een praktische weekendtas die voorzien is van een binnenvakje en lint voor sleutels. Je kan de tas ook volledig afsluiten met een rits. 

Het ontwerp van de stof vroeg om een grote tas - een weekendtas was mijn eerste idee - en zonder het te weten hadden we dezelfde type tas in gedachten.

Griet Aesaert

De stuks worden in beperkte oplage van 50 genummerde stuks gemaakt. Beschikbaar via preorder vanaf 17 juni via www.aesaert.be en www.wolvis.be (verzending op 1 juli).

Prijs is 295 euro, inclusief bijpassende etui.

Griet Aesaert & Griet Depoorter.

 

 

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten