Mr. Manchette lanceert nieuwe collectie hemden in samenwerking met Dieter Coppens

Match made in heaven

Als de gezamenlijke passie groot genoeg is, vindt ze uiteindelijk haar weg. Zo ook met het Belgische duurzame hemdjeslabel Mr. Manchette, en Stratier, het creatieve bureau van Dieter Coppens en Tom Suykens. De twee vonden elkaar en besloten de handen in elkaar te slaan voor een nieuwe collectie hemden/hemdjurken voor volwassenen en kinderen, die gekoppeld is aan het project van Dieter om een bos te planten. De collectie is dan ook geïnspireerd door het thema bos en dat zie je terug in de kleuren en kleine geborduurde details.

Mr. Manchette x Stratier

Mr. Manchette werd opgericht in 2017 uit een persoonlijke zoektocht naar eerlijke en ecologische herenhemden die toch ook stijlvol zijn. Van in het prille begin zit de liefde en respect voor mens en milieu verweven in de collecties van Mr. Manchette. De confectie vindt plaats in Portugal, er wordt enkel gekozen voor natuurlijke materialen, van stof tot knopen.

Stratier is het project van Dieter Coppens en Tom Suykens, die met hun uitgeverij meisjes en jongens bewust willen zien opgroeien.

Al van bij de eerste ontmoeting ervaarden beiden een fijn gevoel van openheid en respect en het duurde niet lang of een idee voor een collab was in de maak.

Duurzaamheid troef

De collectie is gemaakt uit ribfluweel (biologisch katoen) dat GOTS gecertificeerd is (een garantie dat pesticides noch schadelijke chemicaliën gebruikt worden en een controle op goede arbeidsomstandigheden) en geweven in Frankrijk. Voor de kleuren werd bewust gekozen om met klassiekers als donkerblauw, -groen en bordeaux te werken, die tijdloos zijn en volledig passen binnen de slow fashion filosofie van Mr. Manchette. De hemden zijn stuk voor stuk afgewerkt met speelse borduursels als een boomstronk, hagedis, vogel of deel van een hertengewei.

Goede doel

Deze collab zou niet passen bij de filosofie van beide partijen mocht er geen goed doel aan gekoppeld worden. Per verkocht item uit de collectie wordt een boom geplant. Want meer bos, komt iedereen ten goede. Via een QR-code kunnen klanten op de hoogte blijven van het project.

Praktische info

De collectie is vanaf eind september te koop via www.mrmanchette.be en www.stratier.be en ook in onderstaande boetieks:

Kinderen:

- The Wonderyears - Gent

- Goldfish - Mechelen

Volwassenen

- WeCo Store – Brussel

- Cliché – Gent

- Supergoods – Gent

- Goldfish – Mechelen

- Poulain Carmin – Mechelen

- Treffer – Zelzate

- Fleur de lin – Hannut

Prijzen

Hemden: 125 euro

Hemdjurken: 165,5 euro

Hemd kind: 74,95 euro

Hemdjurk kind: 84,95 euro

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten