All I want for Christmas is...handmade leather goods!

Op onze kerstlijst dit jaar: iets blijvends dat zijn schoonheid behoudt. Zoals de handgemaakte tassen van het Belgische label Aesaert. De tassen zijn tijdloos, esthetisch en praktisch. In de collectie vind je portefeuilles, handtassen, rugzakken en de ondertussen gekende heuptas Renée, die tijdens de lockdownwandelingen een echte bestseller werd. Al van in het begin werkte Aesaert met gepersonaliseerde stuks. Je kiest tussen de verschillende soorten leder en voeringen en bepaalt kleine details (binnenzakje, lengte riem etc.) zelf mee.

1. Portefeuille Camille

Camille is een portefeuille die uitblinkt in eenvoud. Zoals alle andere stuks in de collecties van A E S A E R T , is over deze portefeuille grondig nagedacht. Ze beschikt over een groot vak, 6 kaartvakjes èn een veilig vak, achter de flap, voor briefjes en kredietkaarten. Het handige vakje voor kleingeld achteraan kun je volledig openvouwen zodat je elk muntje terug kunt vinden. De portefeuille sluit je makkelijk af met een stevige drukknop. Handig is dat je je gsm er ook in kwijt kan. Camille is verkrijgbaar in alle gekende kleuren: camel, zwart, koningsblauw, mahogany red en emerald green. Prijs: 130 euro.

2. Rugzak Sam

Rugzak Sam is de klassieker in de A E S A E R T collectie. De rugzak is een topper qua functionaliteit en richt zich vooral naar de actieve dame. Dankzij de handige rits aan de achterkant hoef je de tas niet uit te doen om aan je belangrijkste spullen te kunnen. Extra handig: er past een laptop 15’’ in. Deze rugzak is verkrijgbaar in de kleuren zwart, camel, koningsblauw, off white en mahogany red en emerald green. De ideale rugzak voor in de stad!

Prijs: 450 euro.

2. Nieuw! Shopper Fien

Een shopper waar je alles in kwijt kunt, maar door de handige vakjes niet alles in kwijtraakt. Verkrijgbaar met standaardvoering of een flashy voering naar keuze, zoals dit luipaardstofje. In kleuren camel / zwart/ mahogany red en emerald green.

Prijs: 460 euro.

2. Heuptas Renée

De absolute bestseller van het label is deze veelzijdige heuptas Renée. Hands-free, compact en verkrijgbaar in tal van kleuren: camel, zwart, mahogany red, emerald green, blauw, off white, nude, sage green.

Prijs: 265 euro

3. Geef een DIY-tas kado

Misschien wel het origineelste geschenk van allemaal. Een kit met alle benodigdheden + uitleg om je eigen tas te maken. Keuze tussen de bucketbag, heuptas, schoudertas (in bruin, zwart of camel) of de allerschattigste kleuterboekentas in tal van snoepkleurtjes. Nieuw in het DIY-aanbod is de croco schoudertas.

Prijzen DIY-kit: 

- Heuptas 65 euro

- Handtas 75 euro

- Bucketbag 90 euro

- Kleuterboekentas

- Croco schoudertas: 65 euro

De DIY-kit is verkrijgbaar via www.lederworkshop.be

Praktische info

De collectie van Aesaert is te koop via www.aesaert.be. Een tas op maat laten maken duurt zo'n 6 weken. Door de grote vraag op de webshop zijn er nu een aantal basismodellen met standaardvoering klaar voor een snellere levering. 

Over Aesaert

Griet Aesaert is een Gentse architecte die zich sinds januari 2018 fulltime heeft toegelegd op haar label  A E S A E R T. De voormalige architecte heeft iets met leer. Een passie die ze ontdekte, toen ze in Zürich naast een lederatelier woonde. Niet alleen omwille van de tactiliteit, puurheid en geur van het materiaal maar ook omwille van de duurzame aard. Een liefde die enkel nog werd aangewakkerd door de cursus lederbewerking die ze 5 jaar lang volgde. Kenners vergelijken haar merk met Delvaux, omwille van het kwaliteitsleer waarmee Griet werkt en de hoge afwerkingsgraad van haar stuks. Ze wil met haar tassen voornamelijk actieve vrouwen aanspreken voor wie een tas naast mooi ook handig en praktisch moet zijn.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten