A E S A E R T breidt collectie uit met allround shopper

Op onze kerstlijst dit jaar: iets blijvends dat zijn schoonheid behoudt. Zoals de handgemaakte tassen van het Belgische label A E S A E R T. De tassen zijn tijdloos, esthetisch en praktisch. In de collectie vind je portefeuilles, handtassen, rugzakken en de ondertussen gekende heuptas Renée, die tijdens de lockdownwandelingen een echte bestseller werd. Daar komt nu ook een allround shopper bij, Fien. Al van in het begin werkte A E S A E R T met gepersonaliseerde stuks. Je kiest tussen de verschillende soorten leder en voeringen en bepaalt kleine details (binnenzakje, lengte riem etc.) zelf mee.

Zoals bij elke nieuwe creatie ging aan 'Fien' het nodige denkwerk vooraf. Vier jaar lang werd ze onder de rader enkel op vraag voor klanten gemaakt, maar ze geraakte niet in de collectie. Tot nu. Het resultaat is een heel praktische tas die je kan afsluiten met een rits. Binnenin is er een ritsvakje met vakje voor gsm en een lint om sleutels aan te bevestigen. Dankzij de lange schouderriemen kun je hem makkelijk over de schouder dragen.

Aesaert kiest steeds voor de gekende tijdloze kleuren: zwart, camel, smaragd groen, mahonierood. Op vraag zijn er nog andere mogelijkheden qua kleur.

IT-bag

Speciaal voor de lancering is er een flashy paarse versie verkrijgbaar.

Modekleuren vind je zelden bij A E S A E R T maar op vraag van een klant ging ze voor het maken van de 'Fien' voor paarse voering in giraffenprint. Door de vele positieve reacties komt er (indien voldoende bestellingen) misschien een paarse reeks.

Belgisch leer

De basis van een goede handtas ligt in het kiezen van goed materiaal en daarom kiest

A E S A E R T enkel voor kwaliteitsleer van de hoogste klasse. De huiden waarmee de

tassen worden gemaakt, zijn afkomstig van Europese koeien die uitsluitend voor hun vlees worden gekweekt en is dus een recuperatiemateriaal. Het looien gebeurt op plantaardige wijze in de beste looierij van België, waar ook het leder van Hermès wordt gelooid. Bij plantaardig looien wordt boomschors van mimosa en kastanje gebruikt in plaats van chroom. Dit is beter voor het milieu en verlengt de levensduur van het leder. Kiezen voor een A E S A E R T-tas is dus kiezen voor een tas voor het leven. Want duurzaam duurt het langst.

Praktische info

Fien is verkrijgbaar via de webshop www.aesaert.be of wie graag een personal touch aan de tas wil geven, kan terecht in het atelier van Griet in Gent.

Prijs: 460 euro.

Over Aesaert

Griet Aesaert is een Gentse architecte die zich sinds januari 2018 fulltime heeft toegelegd op haar label  A E S A E R T. De voormalige architecte heeft iets met leer. Een passie die ze ontdekte, toen ze in Zürich naast een lederatelier woonde. Niet alleen omwille van de tactiliteit, puurheid en geur van het materiaal maar ook omwille van de duurzame aard. Een liefde die enkel nog werd aangewakkerd door de cursus lederbewerking die ze vijf jaar lang volgde. Kenners vergelijken haar merk met Delvaux, omwille van het kwaliteitsleer waarmee Griet werkt en de hoge afwerkingsgraad van haar stuks. Ze wil met haar tassen voornamelijk actieve vrouwen aanspreken voor wie een tas naast mooi ook handig en praktisch moet zijn.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten