Nieuw en op en top Belgisch huislinnen: Dune

België is een nieuw label rijker. Dune is een interieurlabel dat huistextiel ontwikkelt voor allerlei toepassingen. Denk gordijnen, zetelbekleding, kussens, tafellinnen en meer. Dune werd opgericht door interieurarchitecte Paulien De Lange. Zij zag bij haar projecten een duidelijke nood aan (betaalbaar) mooi huistextiel en richt zich voorlopig volledig naar de professionele markt. Haar prijzen houdt ze laag door alles zelf in handen te houden, van productie tot opmeten en verwerken. Gordijnen, zetelbekleding, plaid en maatwerkkussens in eenzelfde stof? Personaliseer je huisstijl met Dune.

Masters of linen

Voor het weven van de stoffen ging Paulien te rade bij een van de laatste Belgische weverijen die op dat niveau werken. Het materiaal waar Dune mee werkt is voornamelijk linnen van topkwaliteit, met het Masters of linen certificaat. De signatuur van het merk is het nonchalante, gekreukte effect, waardoor de stoffen op een heel rustige manier ‘opgaan’ in elk interieur. Perfecte imperfectie of 'wabi sabi', zoals men in Japan zegt. Alles wordt in België gemaakt, van het weven van het vlas tot het verwerken ervan tot eindproduct.

Praktische info

Dune is het concept van interieurarchitecte Paulien De Lange (Studio Pien). Met Dune brengt ze betaalbare, kwalitatieve interieurstoffen voor de projectmarkt. Ze richt zich in de eerste plaats naar interieurarchitecten, projectontwikkelaars en andere interieurprofessionals. Op termijn wil ze met Dune wel een eigen lijn met kussens, tafellinnen, hammamdoeken, servetten... uitbrengen voor de particuliere markt.

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten