'Meet the Designer' weekend at RAé Oosteroever

Zaterdag 30 April - Zondag 1 mei

Raé is een flitsende nieuwe shop in de hipste buurt van Oostende, Oosteroever. Je vindt er high-end fashion van merken als Rotate Birger Christensen, Sleeper, MSGM, Philosophy, Morobé, etc. Om haar liefde voor Belgische merken te delen, organiseert Raé een pop up met upcoming Belgische designers en kunstenaars. Een deel van deze merken zullen dan vanaf volgend seizoen ook te vinden zijn bij Raé. De pop-up wordt geopend met een opening night op uitnodiging op vrijdag 29 april, en is toegankelijk voor het grote publiek op zaterdag 30 april en zondag 1 mei.

Belgisch Talent

Debby Van Meervelde selecteerde eigenhandig haar favorieten:

Georgina Sanginés - juwelen

Georgina Sanginés is een Belgisch juwelenmerk dat wordt gekenmerkt door haar statement-collecties. Ontwerpen die een harmonische melange zijn van Mexicaanse cultuur en edgy esthetiek. Een unieke visie op sieraden die zowel eclectisch als eigentijds is.

JOHNY - fashion

JOHNY werd opgericht in 2019 als antigif tegen middelmatigheid. Het merk wil aan de hand van kleine collecties met een uitgesproken concept vrouwen uitdagen om zich anders te kleden. JOHNY ziet kledij dan ook als een middel tot zelfexpressie. Het merk is de favoriet van veel bekende gezichten in binnen- (Ella Leyers, Geike Arnaert, Jennifer Heylen... ) en buitenland (Emma Fridsell, Janie, Sofiaa Manousha...).

Afterglow - beauty

Afterglow is een nieuw beautylabel van Julie Indegank. Vanuit een holistische benadering van schoonheid streeft Afterglow ernaar om onze dagelijkse schoonheidsroutines om te zetten in bewuste rituelen. Op die manier wil Afterglow mensen opnieuw in contact te brengen met de helende voordelen van moeder natuur. De verpakking van Afterglow is milieuvriendelijk en onze producten zijn natuurlijk, dierproefvrij en met liefde handgemaakt.

Zarina Rouge - accessories

Zarina Rouge is een nieuwe seizoensloos handtassenmerk van de Nieuwpoortse Zarina Rouge. Met haar merk wil ze ingaan tegen de wegwerpmaatschappij. Haar kwaliteitsvolle handtassen zijn een investering in de toekomst en worden gemaakt om door te geven. Kleur speelt een grote rol in de collecties en maakt de stuks niet minder seizoensloos. Zarina Rouge streeft naar slow-fashion, de collectie bestaat uit slechts vier modellen. Eenmaal uitverkocht duurt het even vooraleer er weer stock is. Alle handtassen worden gemaakt in een dorpje in Spanje uit Italiaans LWG gecertifieerd leer, wat wil zeggen dat de duurzaamheid tijdens elke stap gecontroleerd wordt: van afval tot gebruik van chemische stoffen.

Vieux Jeu - fashion

De voorbije jaren is het hippe tennis en padel kledingmerk ‘vieux jeu’ uitgegroeid tot een geliefd en veelgevraagd sportlabel. Vieux jeu is het geesteskind van de Oostendse ontwerpster Claudia Storme die met originele designs sportkledij ontwerpt die de glamour van een verloren tijdperk symboliseert. De designs zijn geïnspireerd op klassieke vormen aangevuld met een moderne en eigentijdse twist.

Lieselot Wille - Art

Wat als een idee voor een etalage begon, is uitgegroeid tot een absolute passie voor Lieselot Wille. Het is vanuit haar atelier aan de kust dat ze door een voortdurend spelen met materialen, vormen en kleuren tot een reeks werken is gekomen met foam en gips.

 Al dan niet op maat maakt ze abstracte werken in verschillende vormen, groottes en kleuren. Organische vormen die verrassend blijven hoeveel keer je er ook naar kijkt. 

BACHÌ Creation - fashion

BACHÌ is een nieuwe lifestyle brand uit Monaco met Belgische co-founders Axelle Dekegel en Stella Miessen. Bij het ontwerpen van collecties vertrekken ze vanuit een gevoel en zorgen ervoor dat de collecties daar de vertaling van zijn. Zo brachten ze hun eerste collectie VITAL uit met gevoel voor balans en comfort. 

Hun doel is een positieve emotie te creëren via de collecties waarin de BACHÌ community zich comfortabel voelt. Integriteit, passie en eerlijkheid staan centraal bij alles wat ze creren.

Het BACHÌ motto: you do you.

Miguel Delie - Art

Kunstenaar Miguel Delie omarmt banaliteit en consumentisme en verzamelt aspecten ervan in een samenstelling van gekke dingen. Zijn werk creëert kleurrijke illusies en haalt herinneringen uit hun complexiteit om een expressie van vreugde te krijgen. 

Tegelijk daagt het je uit om over deze illusies te reflecteren en te beseffen waarom we ze nodig hebben. Miguel Delie kende reeds internationale faam en mocht al tentoonstellen in Miami, China, Dusseldorf, Amsterdam...

Persoonlijke uitnodiging Pers - Opening night Vrijdag 29 April

Op vrijdagavond wordt het weekend op gang getrokken met een late night shopping met drinks, bites en music. Deze avond is enkel toegankelijk voor pers en genodigden.

Vrijdag 29 april - 18-22 uur.

Graag aanwezigheid bevestigen via ruth@burococo.be

(parking voor de deur)

Praktische info

Zaterdag 30 April - 11-18 uur

Zondag 1 mei - 13-18 uur

Raé Oosteroever

Victorialaan 13A

8400 Oostende

Download PDF
Download PDF
Over buro coco

Welcome to the buro boco pressroom.
We're a crispy PR-agency with a special love for cool lifestylebrands and a nose for the extraordinary. Our restless minds are always in the search of novelties, needles in haystacks and funny features. What else? We like to see ourselves as superninja's in an ever- and fastchanging landscape.

PS. A little glitter never killed anyone, right?berichten